Deniz Aytekin

Hrvatskoj će suditi sudac poznat po jednoj od najkontroverznijih utakmica u LP-u ikad

09.11.2021.
u 20:21

Susret između Malte i Hrvatske sudit će poznati njemački sudac Deniz Aytekin, prenosi Index.hr.

Riječ je o njemačkom sucu turskog podrijetla koji je sudio Hrvatskoj u lipnju kad je Dalićeva momčad odigrala pripremnu utakmicu protiv Belgije. Bio je to zadnji prijateljski susret pred Euro, a Belgija je slavila 1:0.

U ožujku 2019. vodio je i uzvratni susret osmine finala Europske lige između Benfice i Dinama nakon koje su u Dinamu imali dosta prigovora na suđenje. Dinamo je nakon produžetaka izgubio 0:3, a Aytekin je u 104. minuti isključio Stojanovića.

Ipak, najpoznatiji je po kontroverznom suđenju na utakmici Barcelone i PSG-a u ožujku 2017. Tada je PSG stigao u Barcelonu s 4:0 pobjedom, ali je u uzvratu bilo 6:1 za katalonski sastav. Aytekin je Barceloni dosudio dva kaznena udarca, a u Parizu su bili bijesni i tvrdili su da je cijelu utakmicu navlačio za Katalonce.

Suđenjem se bavi od 1995. U Bundesligi je debitirao 2008. godine, a Fifin sudac je od 2011.

Nijemci ga nazivaju "divom" jer je visok čak 197 centimetara i jedan je od najviših sudaca svijeta. Suvlasnik je internetske tvrtke sa 75 zaposlenih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?