ZIJO POLJO

I u borilačkoj “mirovini” ne pomišlja napustiti ring

28.12.2017.
u 11:20

Donio je prvi naslov svjetskog prvaka u borilačkim sportovima u samostalnu Bosnu i Hercegovinu, piše Večernji list BiH. Uslijedili su višestruki naslovi svjetskog prvaka u kick boksingu i tajlanskom boksu ali i drugim borilačkim sportovima.

Borio se protiv velikana

Borio se protiv najjačih boraca na svijetu a onda je i trenirao dosta boraca iz samog vrha borilačkog elitnog društva. I u borilačkoj “mirovini” ipak nema mira pa se posvetio radu i treniranju već provjerenih boraca ali i onih koji će to tek postati. Iza ovog uspješnog niza stoji Zijo Poljo, sada već legenda BIH, hrvatskih ali i svjetskih prostora,za kojeg se može kazati da je dosegnuo sami vrh borilačkog sporta kao uspješni borac ali isto tako i trener kojeg u kutu svoga ringa žele i oni najjači na svijetu. Borio se Zijo protiv jakih boraca koji su u početku njego ve karijere većinom dolazili iz Nizozemske i Tajlanda a punih osam godina borio se i bio aktivni član uspješne K-1 manifestacije u Tokiju gdje je uz ostale radio i surađivao i sa legendarnim Brankom Cikatićem te kasnije i Mirkom Filipovićem. Od ranih 90-tih aktivan je u Karlsruheu u Njemačkoj gdje je pokrenuo i kick boksing klub “Bulldog Jym” a prije sedam godina krenuo je i sa školom borilačkih sportova u Berlinu.

- Znam da mnogi misle kako mi je vrijeme da se povučem iz svijeta borilačkog sporta, ali eto o tome i ne razmišljam još neko vrijeme jer želim znanje i iskustvo prenijeti na mlađe naraštaje. Nema ništa ljepše kada imate udjela u stvaranju boraca pred kojima su uspješne karijere. Stoga ću i dalje raditi i ne pomišljam tek tako napustiti borilački ring ali ovaj puta u ulozi trenera - poručuje u razgovoru za Večernjak ovaj neumorni borac i trener koji je uz ostalo u Tokiju bio trener nizozemcu Peteru Aertsu, jednom od vladara boriličakog sporta u svijetu. O njemu naravno najbolje govore njegovi rezultati i ugled u svijetu borilačkih sportova ali i mnogi od njegovih boraca s kojima je radio i postizao sve same uspjehe.

Veliki borac

- Drago mi je da sam Ziju upoznao ne samo kao velikog borca i trenera već i kao prijatelja i brata jer on zaista tako i djeluje u ringu za vrijeme treniranja i samih borbi. Za mene je prava legenda ne samo u ringu već i na ulici i redovitim druženjima gdje uvijek jako pozitivno djeluje na sve nas. Pomogao mi je i pripremio za povratak u ring i vjerujte da se nikad u životu nisam osjećao bolje.Ljudi umiru i nestaju, ali ono što stvore i ostave iza sebe nikad se ne zaboravlja. Stoga puno hvala Ziji kao pravoj legendi - samo riječi hvale za svog trenera i velikog prijatelja ima Đuro Petranović, bivši uspješni kick boksing borac a koji se naedavno nakon 20 godina vratio u ring kao boksač a sve kako bi se prikupila sredstva za bolesnu djecu u Karlsruheu.

Naravno, jako važna karika u svemu tome je bio i neumorni trener Zijo Poljo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije