UOČI HRVATSKE

I u reprezentaciji Argentine priča se o slučaju Kalinić i hoće li to utjecati na vatrene

20.06.2018.
u 18:45

- Ne znam hoće li Kalinićev odlazak iz reprezentacije utjecati na ostatak momčadi - kazao je argentinski izbornik Sampaoli

Nakon neočekivanih 1:1  protiv Islanda aktualni svjetski doprvaci Argentinci našli su se u nezavidnoj situaciji. Za ostanak u igri za prolaz u osminu finala tražit će pobjedu protiv Hrvatske. Još jedan kiks može značiti oproštaj 'Gauča' od Svjetskog prvenstva što bi bila ogromna senzacija. 

- Ne želimo ispasti s turnira. Znamo da se prilike smanjuju i zato ćemo morati biti najbolji što možemo - kazao je argentinski izbornik Jorge Sampaoli na službenoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske u Nižnji Novgorodu.

Argentinski izbornik je istaknuo kako hrvatska reprezentacija ima odličnu momčad.

- Ispred nas je ogroman izazov. Hrvatska ima sjajnu generaciju, a pobjeda protiv Nigerije donijela im je dodatno samopouzdanje - kazao je argentinski strateg naglasivši kako smatra da će Hrvatska zaigrati drugačije nego protiv Nigerije.

- Hrvatska ima svoj plan, sasvim drugačiji nego protiv Nigerije. Vjerojatno će Modrić biti više naprijed, no igrat će na kontru i na brza krila. Jako poštujem ovu generaciju. Hrvatska ima igrače koji igraju u najboljim klubovima na svijetu."

Prije utakmice protiv Islanda, argentinski strateg je objavio početnih jedanaest, no ovoga puta nije želio otkriti s kakvim snagama će jurnuti na 'Vatrene'.

- Ovoga puta neću objaviti sastav jer još nisam donio odluku. Moram još razgovarati sa suradnicima i igračima - dodao je.


Sampaoli je poznat po brojnim promjenama formacija i igrača. U posljednjih pet susreta isprobao je čak 22 igrača. Novinare je zanimalo zašto stalno eksperimentira.

- Sve utakmice smo planirali unaprijed. Imali smo na umu razlike među našim suparnicima. Treba imati na umu da je protivnik opasan u napadu i možda ćemo mijenjati formaciju - kazao je Sampaoli nastavivši: 

- Moramo glatko graditi napade, držati loptu i biti efikasniji u kaznenom prostoru. Po tome će se razlikovati iduća utakmica. 

Pokušao je i odgovoriti zašto Argentina pod njegovim vodstvom nema prepoznatljiv stil igre.

- Reprezentacija je zadnje vrijeme bila u rukama različitih izbornika koji su imali svoj stil igre. Svatko je imao svoj profil, a ja nisam dugo za kormilom. Pokušavamo se prilagoditi svakoj situaciji, ali ne želimo da taktika sputava igrače jer individualna kvaliteta riješeva utakmice.

Argentinski izbornik je istaknuo kako je upoznat sa slučajem Kalinić, ali ne zna previše detalja.

- Ne znam hoće li njegov odlazak iz reprezentacije utjecati na ostatak momčadi - kazao je Sampaoli koji je u svojoj biografiji istaknuo kako Messi kada igra za Argentinu uvijek ima naslonjen pištolj na sljepoočnicu.

- Kada Messi zabije za Argentinu onda smo svi zaslužni, a kada promaši onda je jedino on kriv. Nije pošteno odnositi se tako prema njemu. Prevelik je to pritisak za jednu osobu - dodao je izbornik 'Gauča'.

Sampaoli nije želio previše povlačiti usporedbu tko je bolji - Messi ili Maradona.

- Svi vole uspoređivati. Stvar je u različitim kontekstima i različitim generacijama. Leo je stup reprezentacije, kao što je to bio i Maradona. Pustite ljude da misle što žele - dodao je na kraju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?