Pokušao je na razne načine

Ibrahimović samo jednom Hrvatu nije mogao ništa: "Govorili su mi to o njemu, ali nisam im vjerovao"

Zlatan Ibrahimović
Instagram
20.11.2023.
u 12:11

Zlatan Ibrahimović je vrlo vjerojatno najkarizmatičniji nogometaš svoje generacije. U nogometnu mirovinu je otišao prije nekoliko mjeseci nakon izuzetno bogate i uspješne karijere. Susreo se tijekom profesionalnog igranja sa raznim suigračima i protivnicima, ali ono što je iskusio sa čuvenim Hrvatom nije ni s kim drugim.

Ibrahimović je uvijek želio biti autoritet i vođa ekipe, međutim kod jednog čovjeka mu to i nije pošlo za rukom jer je naišao na hladnoću sa druge strane.

Šveđanin bh. korijena potiče s našeg govornog područja te je tijekom karijere dijelio svlačionicu sa brojnim igračima čije prezime završava na "-ić" što je neki način zaštitni znak južnih Slavena.

Od brojnih igrača kod jednog nije naišao na toplu dobrodošlicu, riječ je o Mariju Mandžukiću s kojim je Zlatan suigrač bio tijekom polusezone 2020/21 u Milanu.

Kad je Mandžukić dolazio Zlatan je za njega kazao da stiže zvijer i da će s njim i Hrvatom Rossoneri biti znatno opasniji pred protivničkim golom.

Međutim, legendarni Ibra je ostao u nevjerici zbog Mandžukićevog ponašanja. Sam je rekao da mu je pokušao na razne načine prići, ali mu jednostavno nije mogao ništa.

"Mandžukićeve prve riječi? Mandžukić je osoba od malo riječi. To su mi govorili, ali im nisam vjerovao", kazao je Ibra prije nekoliko godina te nastavio:

"Pokušao sam mu se obratiti i na slavenskom, obratio sam mu se na italijanskom, ali ništa". Zlatanov komentar je jasan znak koliko je ostao zatečen ponašanjem Hrvata.

Čak je i trener Stefano Pioli tražio od Mandžukića da kaže nešto ekipi kad je došao, a bivši hrvatski golgeter je rekao "ne".

"Pioli ga je pitao želi li reći nešto ekipi, a on je rekao da ne želi. On je profesionalac i vrlo je ozbiljan, skoncentriran je i malo priča", dodao je Ibrahimović.

Mandžukićeva avantura među Rossonerima je trajala šest mjeseci uz 11 upisanih nastupa. Ubrzo nakon toga je završio i karijeru. Danas je angažiran kao pomoćnik u stručnom stožeru reprezentacije Hrvatske.

Tijekom igračkih dana uvijek su ga krasili požrtvovanost i velika borbenost, ali i čvrst karakter. Osim za Milan od velikana nastupao je još za Juventus gdje je ostavio neizbrisiv trag, te Bayern i Atletico Madrid.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije