NK Vitez

Idu na gostovanje bez nade, u Vitezu nisu sretni ni zbog delegiranih sudaca

15.04.2018.
u 08:00

I najava utakmice kada je u pitanju Vitez postala je mučna i za novinara, a još više za igrače koji, jednostavno, nisu raspoloženi davati bilo kakve izjave.

Slab učinak

A novinar s razumijevanjem situacije u kojoj se nalaze i ne inzistira na tim izjavama niti se na igrače ljuti. Što bi, uostalom, i mogli reći? Do sada su mogli, iako već dugo u to nitko nije vjerovao, govoriti: “Još uvijek nije sve izgubljeno, još mi nismo ispali, borit ćemo se…!”. No, nakon poraza u Vitezu od Čelika u prošlom kolu, i teoretski su ispali iako je do kraja prvenstva ostalo odigrati još 6 kola… Kako ih odigrati, što očekivati…? Do sada, u 26 prvenstvenih susreta slabašni Vitez osvojio je samo 8 bodova, postigao 9, a primio 50 golova. U gostima u 13 susreta nije postigao ni gol niti bar bod osvojio, a danas igraju u Gabeli protiv GOŠK-a koji se s Čelikom i Slobodom bori za ostanak u Premijer ligi BiH. Što onda u takvoj situaciji preostaje Vitežanima? Boriti se, dati sve od sebe, pokušati zabiti prvi ovosezonski gostujući gol, osvojiti prvi ovosezonski gostujući bod. Mogu li to Vitežani? Vrlo teško, rekli bismo.

Motivirati te mladiće sada je skoro nemoguće, a to nije teško ni razumjeti sagledavajući situaciju i okolnosti i ne zaboravljajući što ih je sve (suci, kontrolori…) kroz ovo prvenstvo “gazilo”, a mogli bismo reći, uz sve pogreške i propuste igrača, trenera, rukovodstva kluba… i pregazilo.

Naime, prateći i bilježeći sve što se Vitezu u tom smislu činilo, otimalo…, dolazimo do podatka da su Vitežani teško oštećeni, čak u 10 utakmica, posljednji put u ponedjeljak u Vitezu protiv Čelika. Jer, Zeničani su prvi gol u 16. minuti postigli iz zaleđa, a u 70. minuti sudac Muslahasanović iz Sarajeva za Vitežane nije svirao očigledan (igranje rukom obrambenog igrača Čelika) jedanaesterac.

Nova ‘pljuska’

Uz sve to što je negativno utjecalo i utječe na njihovu motiviranost, stigla je vijest, nova “pljuska” da u Gabeli susret Viteza s GOŠK-om sudi za Vitežane “crna mačka” Goran Paradžik. “Otkud opet Paradžik”, pitaju se u Vitezu, “otkud Gabeljanima opet zec iz rukava”, njihov blagonakloni susjed iz obližnjeg Ljubuškog, sudac koji je sudio i 30. rujna prošle godine u Vitezu susret ovih dvaju klubova i teško oštetio Vitežane uz pomoć svog “pobočnika”, suca Dalibora Hrstića”, negodovali su Vitežani. A “repovi” njegova suđenja na štetu Viteza vuku se iz utakmice u utakmicu u svih ovih pet godina otkako se Vitez natječe u Premijer ligi. Gdje je tu nogometni senzibilitet, gdje je osjećaj za pravdu, moguću sumnju? Zašto, otkud sudac Gigović (iz Gradiške) u susretu Vitez – Krupa (teško oštećen Vitez), zašto Grbić (iz Prijedora) u susretu Borac – Vitez (oštećen Vitez), pitanja se nižu, a odgovora niotkud. A u Savezu, u povjerenstvima, suci, kontrolori… rade li svoj posao kako znaju (?), kako hoće, prema zadatku…

Bolje istupiti iz lige...

- Bolje je istupiti iz lige nego “toviti” i plaćati lopove, kriminalce, govorili su i predlagali neki u Vitezu na kraju jesenske sezone.

Nije lako ni treneru Viteza Ivici Boniću, koji sve to stoički podnosi, trpi, radi i želi do kraja sezone voditi svoju momčad. A za susret s Gabeljanima nedostaju mu kartonirani Tipurić i Vrhovac, ozlijeđeni Ilić i suspendiran Ćosić i Babić, pa će na popisu putnika biti i nekolicina juniora.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije