Košarka

Igokea ostala u borbi za ostanak u ABA ligi

13.01.2016.
u 07:15

Košarkaši Igokee ostvarili su vrlo značajnu pobjedu u borbi za ostanak u regionalnom natjecanju. Oni su na domaćem parketu savladali Mega Leks 80:75.

Nametnuli svoj ritam

Nakon svih promjena u sastavu, prvak Bosne i Hercegovine je odigrao vrlo kvalitetan i borben meč, u kojem je od starta nametnuo svoj ritam i većim dijelom bio u vodstvu. Novajlija Danilo Šibalić je u prvom meču pokazao karakter, preuzeo je odgovornost i uz iskusnog Vuka Radivojevića bio najefikasniji s po 21 košem, dok je protiv svog bivšeg tima Nemanja Krstić ubacio 14. Poraženi tim Mega Leksa nastupio je oslabljen bez Nikolića i Kabe, pa je prvi strijelac tima bio Jaramaz sa 22 koša. - Čestitam momcima na velikoj pobjedi. Mega Leks igra najljepšu košarku u ABA ligi. Mi smo se jako dobro spremili, moji igrači su prihvatili sve sugestije i kada je u pitanju obrana i kada je u pitanju napad. Išlo je jako dobro. Imali smo problem sa Katnićevom ozljedom, osjetio je bol i tijekom utakmice, a rano je ušao u prekršaje, što je donijelo probleme u organizaciji, ali su neki drugi igrači nadomjestili njegov izostanak i nedostatak playmakera. Velika pobjeda za nas, mislim da sada ovo trebamo zaboraviti i odmah se okrenuti sljedećem meču, utakmici u Nikšiću. Protiv Sutjeske neće biti nikako lako, smatra trener Igokee Dragan Bajić.

Slijedi Sutjeska

Danilo Šibalić, novajlija iz Smedereva, imao je sjajan debi.

- Zadovoljan sam svojom igrom, ali je najbitnije da je ekipa ostvarila pobjedu. Nije bilo pretjerane nervoze na debiju, samo sam želio odigrati što bolje i dati puni doprinos timu. Vrlo važna pobjeda za samopouzdanje i da nam rivali u borbi za ostanak nisu pobjegli. Igrali smo vrlo dobro, bili smo agresivni, kontrolirali skok, što je bilo jako bitno. U napadu smo bili koncentrirani svih 40 minuta i na kraju smo uspjeli slaviti, rekao je Danilo Šibalić.

U idućem kolu Igokea gostuje kod izravnog konkurenta u borbi za ostanak, ekipe Sutjeske u Nikšiću. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije