nogomet

Igrači Viteza nastojat će iskoristiti TOŠK-ove slabosti

06.10.2018.
u 09:15

Vitežani su “posrnuli” u Binaču s visokih 3:0, a ako bi tražili opravdanje ili bar olakšavajuću okolnost, onda je to, prije svega, igrač manje već od 12. minute kada je isprovocirani centralni branič Marko Marković, opravdano dobio crveni karton.

Igrali s igračem manje

A igrati skoro cijelu utakmicu s igračem manje protiv snažnog Jedinstva, za snagu i kvalitetu Viteza, pokazalo se kao očekivano neuspješno. Prilika za popravni je utakmica s TOŠK-om iz Tešnja koji u Vitez dolazi na krilima dvije uzastopne pobjede: protiv Orašja (2:1) u prošlom prvenstvenom kolu i u srijedu protiv premijerligaša GOŠK (4:0). TOŠK je trenutačno na 6. mjestu ljestvice s 13 osvojenih bodova, a Vitez 11. s 10 osvojenih bodova. I eto prilike da se Vitez s pobjedom izravna s TOŠK-om...

- Dobra su momčad, mnogi tvrde da su i kvalitetniji od nas, poslije dvije uzastopne pobjede puni su samopouzdanja i u Vitezu će, uvjeren sam, ići na pobjedu. Međutim, mi hoćemo naših 10 osvojenih bodova, što je, tu dvojbe nema, dobar dosadašnji rezultat, “kalemiti” s novim bodovima, svim silama ćemo nastojati pobijediti, iako je zaista riječ o snažnom protivniku u što sam se uvjerio u srijedu gledajući njihov kup-susret protiv premijerligaša GOŠK iz Gabele - kazao je pred ovaj susret trener Viteza Vjeran Simunić.

Busovljak u Vitezu

Jadan od najmlađih igrača Viteza, lijevi bočni Mirko Vujica, nastavlja tradiciju igrača iz Busovače koji uspješno igraju u Vitezu. Vujica igra dobro, trener mu vjeruje i on čvrsto drži mjesto početnoj postavi, a pred susret s gostima iz Tešnja kaže:

- Znamo da su dobra momčad, a potvrda njihove moći je i pozicija na prvenstvenoj ljestvici i dvije uzastopne pobjede. Mi smo, nažalost, u prošlom kolu izgubili u Bihaću i sada se moramo vaditi protiv zahuktalog protivnika. Bit će teško, trener nam je ukazao na opasnosti, ali ukazao nam je i na njihove slabosti koje ćemo pokušati, nadam se i uspjeti, iskoristiti. Da bismo to i ostvarili moramo se boriti, dati sve od sebe, a nema razloga da tako i ne bude - kaže Mirko i ističe kako je zadovoljan:

- Trener mi vjeruje, sokoli me i kad nije sve kako treba, a ja njegovo povjerenje želim opravdati dajući sve od sebe na treninzima i na utakmicama.

Vitežani su za susret protiv GOŠK-a ostali bez standardnog Markovića zbog crvenog kartona, a njegovo će mjesto zauzeti Amar Prutina. U momčad se vratio Admir Đono, a i Tomislav Ivičić koji nije ni putovao u Bihać zbog nekih nesporazuma koje je imao s rukovodstvom kluba. Sada je u pogonu i po svemu sudeći zauzet će svoje mjesto u vrhu napada.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije