Robert Prosinečki

Igračima ne treba veći motiv od toga da se igra za reprezentaciju i da je protivnik Italija

Robert Prosinečki
11.11.2019.
u 17:52

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine su stigli danas u Trening centar NS BiH gdje će obaviti pripreme za naredne kvalifikacijske utakmice. 

Iako su do kraja kvalifikacija ostale dvije utakmice, izabranici izbornika Roberta Proinečkog već razmišljaju o dokvalifikcijama koje su na rasporedu u ožujku. Nakon osam odigranih utakmica „Zmajevi“ se u Grupi J nalaze na 4. mjestu s tek 10 osvojenih bodova. Sljedeći protivnik, Italija, upisala je svih osam pobjeda i već osigurala plasman na Euro 2020. godine, piše Avaz. 

- Ne znam treba li nam veći motiv od činjenice da se igra za reprezentaciju i da je protivnik Italija. Mnogi igrači su igrali 90 minuta prošlog vikenda i bit će nam potrebno malo rehabilitacije, ali vjerujem da će do petka sve biti OK, rekao je Prosinečki i dodao da neće moći računati na Gojaka koji je došao ozlijeđen u Trening centar.

- Probat ćemo odigrati dobro kao što smo igrali i u Torinu, igrat će većinom oni na koje računamo za dokvalifikacije. Nakon toga, u narednoj utakmici ćemo dati priliku onima koji su do sad imali manju minutažu u reprezentaciji. Važno je da naši igrači igraju u svojim klubovima i za njihovo samopouzdanje – rekao je Prosinečki. 

Novinarima se obratio novi igrač u „A“ reprezentativnom dresu, Haris Hajradinović, veznjak turske ekipe Kašimpaša, koji iza sebe ima 15 nastupa uz dva pogotka za omladinske reprezentacije BiH. 

- Kao i svaki igrač, i ja sam od malih nogu sanjao poziv za reprezentaciju i ovo je ostvarenje sna. Očekuje nas zahtjevna utakmica a izbornik će odrediti tko će početi, mi ostali ćemo biti spremni ući s klupe ako to bude potrebno. Spreman sam, igram standardno u svom klubu –rekao je Hajradinović i dodao kako je velika šteta što se bh. reprezentacija već kroz kvalifikacije nije plasirala na Euro.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?