KORONAVIRUS

Igre u Tokiju mogle bi biti u studenom, NBA igračima zabranjeno rukovanje

04.03.2020.
u 16:45

Japanska olimpijska ministrica Seiko Hashimoto rekla je sinoć da je vrlo moguće da će Olimpijske igre u Tokiju biti odgođene

Koronavirus se i dalje širi, a time se povećava i neizvjesnost održavanja Olimpijskih igara na ljeto u Tokiju. O tome se razgovaralo u Lausanni, na sastanku Izvršnog odbora MOO-a čiji predsjednik Thomas Bach poručuje:

– Naša je pozicija takva da smo potpuno posvećeni uspjehu Olimpijskih igara, ali i tome da sportašima osiguramo neometane kvalifikacije i pripreme za nastup u Tokiju. No, koliko god optimizma Bach širio, izvjesni pesimizam potpiruje svaki novi otkazani ili odgođeni sportski događaj, a posljednji je olimpijski kvalifikacijski turnir u bejzbolu koji će se u Tajvanu održati potkraj lipnja umjesto početkom travnja.

Japanska olimpijska ministrica Seiko Hashimoto rekla je sinoć da je vrlo moguće da će Olimpijske igre u Tokiju biti odgođene.

Seiko Hashimoto je rekla da Japan ima dogovor s Međunarodnim olimpijskim odborom da će se igre održati krajem godine, oko studenoga, ako se do svibnja ne riješi ili barem smanji opasnost od virusa.

S obzirom na to da je COVID-19 nedavno potvrđen i u SAD-u, čelnici NBA lige izdali su deset preporuka igračima među kojima je i izbjegavanje pozdrava “daj mi pet” rukom s navijačima.

Ako već žele interakciju s njima, neka to izvedu stisnutim šakama, laktovima ili bilo kako samo ne otvorenim dlanovima. Neki, poput Jimmyja Butlera, to upozorenje ignoriraju, a neki su poput CJ McColluma, suigrača Marija Hezonje, već objavili da do daljnjega obustavljaju dijeljenje autograma.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije