Odbojka

Ilijana Dugandžić pojačala SOK Mostar

17.03.2017.
u 07:00

Sportskoj Hercegovini slijedi, kad je u pitanju ženska odbojka, do sada najzanimljivije razdoblje, doigravanje za federalnog prvaka te razigravanje za plasman. Po prvi put za 1. mjesto i Premijer ligu borit će se dva hercegovačka kluba – Mostar i Smeč, dok će Čapljina i mostarski Student razigravati za 9., odnosno 15. mjesto.

Pojačanje

Podsjećamo, odbojkašice Mostara u južnoj skupini federalne Superlige osvojile su 1., a širokobriješki Smeč 2. mjesto. Njima će se u polufinalu suprotstaviti dva prvoplasirana kluba iz sjeverne skupine – bivši premijerligaš Bihać i Smeč iz Lukavca. Dva kluba - dva različita pristupa uoči doigravanja. Mostar, poučen prošlogodišnjim iskustvom, pojačao se. Posve neočekivano Mostarke će predvoditi Ilijana Dugandžić, bivša hrvatska reprezentativka, inače trenerica Čapljine, koja se aktivirala poslije četverogodišnje stanke. - Posve slučajno došlo je do te kombinacije, prihvatila sam izazov jer želim pomoći hercegovačkoj odbojci. Bila bi velika stvar za ovdašnju odbojku da se Mostar ili Smeč plasiraju u Premijer ligu. Smatram kako bi to povuklo i ostale klubove da se više angažiraju, pojačalo bi se zanimanje publike, sponzora…, smatra Dugandžić iza koje je bogata karijera.

Pripreme za Premijer ligu u SOK Mostar počeli su još početkom sezone kada je iz Brčkog dovedena Tamara Ćesić, a iz Gacka Angelina Divljan, kojoj se u međuvremenu priključila i sestra Andrijana Divljan. Sezonu prije angažirana je Elma Baručija iz Vogošće, pa su tako Mostarke, koje imaju velikih problema s terminima u dvorani, popunile redove. Šlag na tortu je dolazak Ilijane Dugandžić. Uoči doigravanja svakako da je ohrabrenje treneru Darku Drmaća oporavak Ćesić poslije teže ozljede. Uglavnom, gledano na “papiru”, Mostarke su u prednosti pred lukavačkim Smečom u polufinalu.

Prvo doigravanje

Za razliku od Mostara, odbojkašicama širokobriješkog Smeča ovo će biti prvo doigravanje za prvaka Federacije. Za protivnika u polufinalu imaju najtežeg mogućeg suparnika, ekipu Bihaća koja želi brzopotezni povratak u Premijer ligu. Uoči doigravanja Širokobriježanke pršte od samopouzdanja. Na upit jesu li se pojačali, trener Ivica Bošnjak naglašava:

- Ne, ja imam dobru ekipu za doigravanje. Naš cilj je dobiti Bihać, a zatim osvojiti prvo mjesto, kaže Bošnjak te dodaje:

- Moje cure su to kadre, disciplinirane su, dobro su radile, a rad mora dati rezultata.

Dakle, s dva posve različita koncepta u doigravanje za prvaka startaju hercegovački superligaši, a čija će se koncepcija pokazati ispravnom, znat će se za dvadesetak dana.

Ostali federalni superligaši iz južne i sjeverne skupine razigravat će za konačni plasman, po principu plasmana u ligaškom dijelu. Tako će trećeplasirani sarajevski Novi Grad iz južne skupine igrati protiv trećeplasirane Gračanice iz sjeverne skupine za 5. mjesto. Ostali parovi: Ilidža - Bosna (Kalesija), za 7. mjesto, Čapljina – Vitez, 9. mjesto, Troglav (Livno) – Maglaj, 11. mjesto, Vogošća – Žepče, 13. mjesto i Student (Mostar) – Lukavac, za 15. mjesto odnosno opstanak u Superligi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije