POJAVILA SE

Internetom kruži fotografija Zvone Bobana kakvog još niste vidjeli

06.04.2020.
u 15:04

Fotografija je nastala na turniru u Futogu 1982. godine

Na Facebooku se pojavila fotografija Zvonimira Bobana u dresu Hajduka za koju se tvrdi da je jedina fotografija legendarnog kapetana hrvatske reprezentacije u majici splitskog kluba.

- Fotografija je nastala na turniru u Futogu 1982. godine. Osvojili smo prvo mjesto, pobijedivši u finalu Vojvodinu sa 3:1. Gubili smo 0:1, primio sam gol tako što mi je lopta prešla preko glave jer nisam ništa vidio od sunca. Počeli su mi dobacivati da sam 'provalija' jer, stariji će se sjećati, bilo je to samo godinu dana nakon što je vratar Pralija primio pet golova u Valenciji, a on je tada dobio taj nadimak. Mi smo protiv Vojvodine preokrenuli, a Boban je bio maestralan - rekao je za Dalmatinski portal Arsen Radman koji je u toj generaciji bio čuvar mreže. 

>> Boban je na fotografiji u donjem redu drugi s desna

Boban je kasnije otišao u Dinamo i napravio veliku karijeru. - Dok je još bio na Poljudu, pamtim da mi je rekao kako ne može spavati na stadionu kao drugi, nego su ga smjestili negdje na rubu grada. Ali nije istina da nije bio prepoznat, trener Krešić ga je stalno hvalio, a ja moram priznati da je od prvog treninga bilo jasno da je on nešto posebno. Bio je genijalan već kao mlad igrač. Kasnije smo se dosta sretali, već godinu kasnije su Prosinečki i on predvodili Dinamo u završnici prvenstva, ali i mi smo bili baš jaki, prije svih Bokšić i Milanko - prisjeća se Radman. I Bobanov brat Dražen u nedavnom razgovoru za Večernji list rekao da je priča da Hajduk nije htio Bobana jer je kao dječak imao tanke noge obična glupost.

– Budući da je tata bio Dinamov povjerenik za Imotski, ja sam, nakon nastupa za selekciju Dalmacije, kao talentirani igrač bio došao u Dinamo. Zvone je za to vrijeme u Hajduku bio prepoznat kao talentirani igrač - rekao je Dražen Boban. Potvrdio je da nije točno da u Hajduku nisu prepoznali njegov talent. – Nije točno. Sergije Krešić inzistirao je da ostane u Hajdukovu internatu na stadionu, jer Zvone i Cuzzi tada su stršali od konkurencije, i Zvone je već imao sliku za registraciju. Budući da je Hajduk tada imao loša iskustva s nekim starijim igračima, taj internat je ukinut i htjeli su dati te klince da žive kod nekih obitelji.

Zašto Zvone onda nije ostao u Splitu? – Pa zato što smo dinamovci. I nije istina da su Zvoni u Hajduku rekli da ima tanke noge, to su gluposti koje je netko proturio kako bi opravdao sebe ili opteretio trenera Krešića - zaključio je Bobanov brat. Zvone Boban najveći trag ostavio je u Milanu gdje se nedavno vratio na mjesto sportskog direktora. No, dobio je otkaz jer se nije slagao s vizijom uprave o čemu je javno progovorio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije