mlada karataška prvakinja Balkana

Iris Ćorić: Svakodnevni rad, dobra organizacija i predanost poslu 100 posto tajna su moga uspjeha

iris ćorić
Vecernji.ba
24.03.2021.
u 07:00

Uz sve sportske i obrazovne uspjehe, ova dobitnica Rektorove nagrade SUM-a voli i pjevati

Ona je karataška prvakinja Balkana do 50 kilograma, najbolja sportašica u izboru Sportskog saveza Grada Mostara, studentica ekonomije i dobitnica Rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru, a koja gaji i ljubav prema pjevanju. Radi se o Iris Ćorić, piše Večernji list BiH

Počela trenirati sa 6 godina

Njezino ime zasigurno se može vezati uz sinonim za uspjeh u gradu na Neretvi. Na početku razgovora za Večernji list Iris je govorila o ljubavi prema popularnoj japanskoj borilačkoj vještini kojom je pokorila ovaj dio Europe.

- Karate, sa svojim specifičnostima i opasnom borbenom tehnikom te izuzetno strogom disciplinom, pogodan je za obranu i napad, a ujedno se vježbanjem razvijaju intelektualne i funkcionalne sposobnosti. Stoga, dala bih si za pravo reći kako je karate jako kompleksan sport. Počela sam trenirati sa šest godina, tako da su treninzi više bili druženje s prijateljima, ali s vremenom tu se stvorila i ljubav prema sportu koja od tada samo raste – priča nam Iris Ćorić.

Komentiramo i činjenicu kako će karate u Tokiju biti zastupljen, ali samo za jednokratnu uporabu. Već u Parizu izbacuje se iz natjecanja.

- Karate je predivna disciplina koja zaslužuje biti jedan od olimpijskih sportova. Iskreno se nadam kako će u bližoj budućnosti ljudi prepoznati vrijednosti i ljepote ovog sporta te da će karate ostati dio olimpijske obitelji – priča djevojka čiji su treninzi svakodnevni, a što se vidi i po rezultatima.

- Kada traju pripreme za neko veće natjecanje, onda imam i po dva treninga dnevno i ti treninzi su intenzivniji te zahtijevaju puno više vremena i energije – otkriva nam.

Kroz smijeh nam priznaje i da borilačke vještine nije morala primjenjivati izvan dvorane. O proglašenju najboljom sportašicom Mostara Iris kaže kako je bila iznenađena priznanjem, ali kako joj je drago što je Grad prepoznao sav njezin rad i trud.

- Priznanje za najbolju seniorku Mostara zasigurno će biti ogromna motivacija za postizanje još većih rezultata – tvrdi uspješna sportašica.

Dobila i Rektorovu nagradu

Na pitanje je li joj draže baviti se sportskim aktivnostima ili onim ekonomskim, studentica Ekonomskog fakulteta SUM-a i dobitnica Rektorove nagrade otkriva nam ipak da je njezina ljubav usmjerena prema karateu, ali i da joj je obrazovanje na prvom mjestu. S obzirom na zapažene uspjehe, pitamo je kako joj sve to ide od ruke.

- Tajni sastojak za postizanje svega navedenog jest dobra organizacija. Dani su popunjeni od jutra do večeri, što zna biti zamarajuće, ali, ipak, svemu što radim posvetim 100 posto svoje pozornosti – naglašava.

Osim sportskih aktivnosti i učenja, hobi joj je pjevanje.

- Nisam se profesionalno time bavila. Ali zapjeva se na raznim prigodama kao, primjerice, za Dane hrvatskog jezika u Domu hercega Stjepana Kosače, raznim priredbama ili rođendanima – kaže nam ova mlada i lijepa, a nadasve uspješna sportašica i studentica.

Za kraj ova karatašica poslala je savjet mladima kada je riječ o načinu življenja u ovom izazovnom vremenu, za koje većina želi da što prije prođe.

- Znam da smo u teškoj situaciji, ali savjetovala bih mladima da se i dalje bore za svoje ciljeve, samo s većim oprezom nego prije, te da se ne zamaraju mnogo brojevima i statistikama. Iskreno se nadam kako će se sve uskoro vratiti u normalu – zaključila je Iris Ćorić na kraju razgovora za Večernji list.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije