Kup BiH

Ispali branitelj naslova i još tri druga premijerligaša Kup BiH

21.09.2018.
u 07:45

U ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine, u 14 sati, u hotelu Terme na Ilidži bit će ždrijeb 1/8 finala nogometnog Kupa BiH. U bubnju će se naći imena 15 pobjednika utakmica 1/16 finala u srijedu te drugoligaš Federacije BiH - skupina Jug Klis iz Buturović Polja, koji je ždrijebom “izborio” nastup, nakon što je Sloga iz Doboja odustala od natjecanja. Uz Klis, u bubanj će premijerligaši: Radnik, Krupa, Zvijezda 09, Sarajevo, Sloboda, Zrinjski, Široki Brijeg i Gošk, entitetski prvoligaši: Rudar (Pr), Sloga (G. Crnjelovo), Borac (B. Luka), Rudar (K), Zvijezda (Gr) i Tošk (Te), te Mladost (Kikači), niželigaš u Prvoj ligi TŽ-a. Krupa, Zvijezda 09, Zrinjski i Široki Brijeg u 1/16 finala imali su najtežu zadaću - igrali su s premijerligašima.

Slavlje Krupe u gostima

Krupa je kao gost u Zenici tijesno svladala Čelik, Zvijezda 09 je kao domaćin u Ugljeviku također tijesno nadigrala Mladost D/K, što joj je prva službena pobjeda jesenas. Zrinjski je, nakon “ništa:ništa u 90 minuta, na Tušnju boljim “pucanjem” s 11 metara “vratio dugove” Tuzli Cityju. Naime, Sloga - Simin Han (bivše ime Tuzle Cityja) lani je u 1/16 finala svladala Zrinjski 1:0. Široki je Brijeg imao za protivnika, Željezničar, branitelja naslova kup-pobjednika i “počistio ga” iz natjecanja na Pecari. Radnik je prolaz izborio svladavši u Gradiški starog rivala iz Prve lige Republike Srpske Kozaru. Majicu Slobode znojem je natapao Mehmed Alispahić, dok je njegov mlađi brat Sabit Alispahić sve davao kako bi prolaz izborili Jajčani. Tuzlaci su uspjeli, Metallegheu ostaje uzdati se u bolju sreću..., drugi put. Sarajevo se namučilo u dvoboju s Veležom u Vrapčićima, na kraju slavilo “golčinom” Makedonca Krste Velkoskog.

Uz malo sreće i veću vrijednost momčadi, Gošk je na visočkoj Luci “slomio” Ištukovu Bosnu. Najuvjerljiviju pobjedu izborila je Sloga (Gornje Crnjelovo), vodeća na ljestvici Prve lige RS, pospremivši četiri lopte u mrežu Slavije iz Istočnog Sarajeva, 2008./09. pobjedniku Kupa. Dalje ide i Borac (Banja Luka) osvajač Kupa (2009./10.). Borac je slavio u gostima protiv Alfe Modriča (Modriča je osvojila Kup 2003./04.).

Slavlje u Kikačima

Igman je u Konjicu bio favorit protiv Rudara, ali Prijedorčani idu dalje. Niželigaš Mladost (Kikači) slavila je protiv Leotara, a junak utakmice bio je Sanel Mujkanović, strijelac tri gola za Mladost. Rudar Kakanj tek je s 11 m svladao Moševac, a Zvijezda (Gradačac) uskratila slavlje u Tešanjki pobjedom protiv Pobjede. Federalac Tošk je bez poteškoća izbacio Goražde - također federalca...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije