Novi trener kluba iz Gabele

Ivan Bubalo: Potrudit ću seda GOŠK otkloni slabosti

13.01.2021.
u 15:10

Ivan Bubalo, bivši poznati nogometaš Zrinjskog, novi je trener GOŠK-a iz Gabele. Podsjećamo, Bubalo je četiri sezone vodio Branitelj u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi, bio je jedan od trenera Zrinjskog, zatim je jednu sezonu vodio ekipu hrvatskoga drugoligaša Solina, a kraće vrijeme i Neretvu iz Metkovića.

Brzo postigli dogovor

S poslovično užarene trenerske klupe, Bubalo će u nastavku prvenstva voditi “Trojance”. Govoreći o preuzimanju GOŠK-a i početnim planovima, Bubalo u izjavi za Večernjak kaže:

- Na poziv predsjednika Luje Ilića i Uprave preuzeo sam GOŠK. Vrlo brzo smo se dogovorili. Poznate su mi visoke ambicije kluba. Jesenski dio sezone nije protekao kako su ljudi u klubu zamislili. Dapače, praktički su došli u opasnu zonu, odnosno borbu za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH. Očigledno je kako u samoj momčadi postoje neki problemi, prvenstveno mislim na mali broj pogodaka koje su jesenas postigli nogometaši. Znam neke od tih nogometaša, oni kvalitetom sigurno zaslužuju više od ostvarenoga u prvom dijelu sezone - tvrdi trener Bubalo te dalje nastavlja:

- Znam kako me očekuje dosta rada, dosta teškoga posla, ali kao i svugdje, ja se toga ne bojim. Ne plašim se novih izazova. Moje su ambicije isto tako visoke kao i GOŠK-ove. Želim napraviti iskorak u trenerskoj karijeri. Mislim kako mi je u tom smislu GOŠK pravi pogodak. Radit ću s ljudima koji su ambiciozni i koji imaju plan i program o tome što žele napraviti. Mislim kako nam se putevi u tom smislu podudaraju - dodao je novi trener GOŠK-a.

Bit ćete četvrti trener u GOŠK-u ove sezone, kako je sjesti, očito je, na užarenu klupu prvoligaša iz Gabele?

- Prije godinu dana preuzeo sam Solin u Drugoj hrvatskoj ligi, bio sam trener upravo u ovo vrijeme. Klub se borio za opstanak, došao sam isto poslije dvojice trenera, dakle, slična situacija kao sada u GOŠK-u. Takav je trenerski posao, nažalost, ta se “roba” brzo mijenja, kažem nažalost jer je u praksi tako. Kada je riječ o GOŠK-u, klub je u prvenstvo startao s jako velikim ambicijama. Predsjednik Ilić i njegovi najbliži suradnici nisu se nadali problemima koji su ih snašli, mislim da se sve može ispraviti i vratiti na pravi kolosijek. Potrudit ću se da se slabosti otklone i da zajedno krenemo k zacrtanom cilju.

Svojedobno ste uspješno vodili ekipu Branitelja u Prvoj federalnoj ligi, međutim, to je bilo već poodavno, koliko ste bili u prilici, odnosno jeste li pratili ligu i rezultate GOŠK-a prošle jeseni?

- Pratio sam ligu redovito, onoliko koliko se to može, da kažem, sa strane. Međutim, ligu treba osjetiti, ali nadam se da tu neće biti problema. Ostajem pri stajalištu da je to jedna od najtežih, ako i ne najteža liga u cijeloj regiji. U njoj se treba znati nositi sa svim poteškoćama...

Pripreme počinju 20. siječnja

Klubovi iz Bosne, izgleda, znatno su bolje prebrodili pandemiju koronavirusa, nego ovi uz Neretvu?

- Tako izgleda, Igman Konjic, GOŠK, Čapljina, svi su u donjem dijelu prvenstvene ljestvice, samo je Slaven ispod njih. Očito je da u svim trima klubovima trebaju razmotriti što se dogodilo, koliko znam, svi su imali puno veće ambicije od ostvarenoga - zaključio je Bubalo.

Podsjećamo, GOŠK zimuje na 14. poziciji s 14 bodova. Početak priprema za nastavak prvenstva trener Ivan Bubalo najavio je za srijedu, 20. siječnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije