PARATEKVANDO

Ivan Mikulić četvrti je put europski prvak u parataekwondou

ivan mikulić
22.05.2022.
u 10:28

Nakon srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i svjetskog prvenstva u Istanbulu, najbolji hrvatski parataekwondoaš Ivan Mikulić nastavio je niz sjajnih rezultata osvojivši i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru. Prvi put u povijesti Europsko seniorsko taekwondo i parataekwondo prvenstvo su održani zajedno u istoj dvorani

Hrvatski reprezentativci su u prva tri dana natjecanja osvojili sedam medalja, pri čemu dva zlata, srebro i četiri bronce, a niz je nastavio i Ivan Mikulić zlatom na Europskom paraprvenstvu u kategoriji K44 +80 kg. Nakon što je u četvrtfinalu bio slobodan, Mikulić je u polufinalu deklasirao Gruzijca Davida Makadzea (32-6), a potom je u finalu bio bolji od Turčina Mehmeta Samija Saraca s 9:2.

"Borbe su išle po planu, od početka do kraja sam kontrolirao mečeve. U zadnjih godinu dana sam imao tri velika natjecanja, Paraolimpijske igre, Svjetsko prvenstvo i sada Europsko prvenstvo, izborio sam sva tri finala. Na POI-ju i SP-u je nedostajalo malo sreće, no na Europskom prvenstvu sve se posložilo kako treba," rekao je član splitskog TK Galeba kojem je ovo četvrta europska kruna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije