livnjak Ivan Velić

Ivan Ramljak nezamjenjiv na trojci

05.04.2020.
u 09:45

Poznati trener Ivan Velić prihvatio je izazov i, uz dosta poteškoća, odabrao najbolju petorku od igrača koje je vodio u karijeri. Iako je jučer praktično, kao i svi zaposlenici Cibone, ostao bez angažmana, izašao nam je ususret. Najtrofejniji trener koji radi na ovim prostorima osvojio je tri uzastopna naslova prvaka BiH sa Širokim i dva Kupa te pretprošle sezone povratio naslov prvaka Hrvatske Ciboni, koja je u finalu s 4:0 “pomela” skupi sastav Cedevite. S dva naslova prvaka u dvije države rijetko se tko na ovim prostorima može pohvaliti od aktualnih trenera.

Teška odluka

Uz klupsku karijeru, Velić se nalazio u stručnom stožeru reprezentacija BiH i Hrvatske. Ovaj Livnjak bio je pomoćnik treneru Dušku Ivanoviću na klupi BiH te Ivici Skelinu u Hrvatskoj. Osim Širokog i Cibone, jedno vrijeme ovaj trener vodio je Jolly iz Šibenika, Krku te Slobodu iz Tuzle. Sjajna karijera za trenera u najboljim godinama. Na upit kako bi sastavio najbolju petorku od brojnih igrača koje je vodio, mučio se s izborom najboljih po pozicijama od jedinice, ali je za početak istaknuo više njih na svim pozicijama. - Teško mi se odlučiti, ali bih napomenu da su moji najveći trenerski uspjesi bili sa Širokim u sezonama 2009./2010., 2010./2011. te 2011./2012. te s Cibonom u 2018./2019. sezoni. Vodeći momčad iz Širokog Brijega osvojili smo tri naslova prvaka u nizu i dva Kupa BiH. Tu bih, naravno, dodao i pretprošlu sezonu u Ciboni kad smo osvojili naslov prvaka Hrvatske i prekinuli višegodišnju dominaciju Cedevite. I, uglavnom, iz tog vremena izdvojio bih i najbolje igrače koje sam vodio i uvrstio ih u najbolju momčad, započeo je razgovor Velić.

Istaknuti igrači

No, izbor najbolje petorke ostavio je za kraj, a svoja razmišljanja otpočeo je sa širim izborom igrača. Na poziciji jedinice istaknuo je trojicu igrača Vladovića, Katića i Rogića, na dvojci su Šutalo, Pilepić i Bilinovac, na trojci su, po njegovu mišljenju, nezamjenjivi Ivan Ramljak te Novačić i Rozić. Na četvorci su Markota, Špralja i Šakić, a na petici Collins, Barać, Grgat i Planinić. S popisa od 17 nabrojanih igrača svi su, osim Marina Rozića i Roka Rogića i Damira Markote, jedno vrijeme igrali u Širokom i bili su reprezentativci Hrvatske, osim Marka Šutala koji je bio reprezentativac BiH. Na kraju Ivan Velić odlučio se i izabrao najbolju petorku igrača koje je trenirao. Na poziciji jedinice ili braniča-razigravača je Jakov Vladović, na poziciji dvojke ili braniča šutera Fran Pilepić, na trojci ili krilu je Ivan Ramljak, na četvorci ili krilnom centru Zadranin Šime Špralja te na poziciji petice ili centra Stanko Barać. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije