SARAJEVO

Ivaylo Petev zvanično preuzeo reprezentaciju BiH

27.01.2021.
u 14:47

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev i službeno je predstavljen kao novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na press konferenciji pored Peteva bili su nazočni i član IO Milorad Sofrenić i generalni tajnik Adnan Džemidžić.

Na početku press konferencije novi izbornik bh. nacionalnog osvrnuo se na negativne komentare koji su ga dočekali u BiH.

"Na neki način su me izneadili ti negativni komentari. Ali, ipak se želim zahvaliti svim medijima i javnosti. Vjerujem u sebe i vjerujem da ćemo napraviti dobre rezultate", rekao je Petev.

"Čestitam novom izborniku. Stručni stožer će sačinjavati treneri iz Bosne i Hercegovine. U narednim 15-ak dana ostavljamo izborniku da iskomunicira sa kandidatima i izabere sebi suradnike. Na narednoj sjednici ćemo imati te prijedloge na stolu i možemo donijeti odluku", istaknuo je Sofrenić, dok je Džemidžić na početku kazao:

"Hvala svim medijima, pratit ćemo sve što pišete. Otvoreni smo za suradnju, nadamo se da će nas i rezultati pogledati".

Upitan je Petev i za proteste ispred zgrade Nogometnog saveza BiH.

"Da je bilo 10.000 ljudi na protestima i zamislio bih se. Znam što radim, dozvolite mi da radim i rezultati neka budu mjerilo. Ukoliko budu rezultati loši, naravno da ću preuzeti odgovornost", kaže Petev.

"Skupina je nezgodna, ali na svaku utakmicu ćemo ići na pobjedu. Hoćemo li uspjeti, što će biti, to nitko u ovoj sali ne zna. Očekivanja su velika, zato sam se i prihvatio posla. Radio sam uvijek pod pritiskom i nije mi to problem. Došao sam raditi svoj posao i siguran sam da će rezultati doći. Ne odustajem, znam što mogu, nisam najidealniji na svijetu, ali sa igračima koje imamo, možemo napraviti dobar rezultat", istaknuo je Petev.

Na pitanje hoće li pratiti i Premijer ligu Petev je istakao:

"Pratit ću Premijer ligu, pogledat ću sve i jednu ekipu. Siguran sam da ću za kratko vrijeme znati sve igrače iz lige". 

Nije se mnogo htio osvrtati na loše rezultate svog prethodnika.

"Mislim da ne bi bilo fer da se osvrćem na to što je bilo prije. Što se tiče utakmice u doigravanju, mogu reći da je nedostajao taj jedan gol da se zatvori utakmica sa Irskom", rekao je Petev pa dodao:

"Gledao sam utakmice prije ove pandemije, ozračje na tribinama je bilo nevjerojatno. Ali, biće to ponovno, samo kada mi napravimo dobre rezultate. Igrači koji ne igraju neće igrati kod mene. Imam neke svoje principe od kojih neće odustati. Smatram da je psiholgija važan faktor dobre igre. Želim da budemo dominantni uz dobar posjed. Imam plan, želim da budemo dominantni, no naravno da će biti utakmica gdje moramo biti pametniji."

O odnosu sa igračima istaknuo je:

Imat ću dobar odnos sa igračima. Oni su prije svega ljudi. Imamo zajednički cilj, a to je rezultatski uspjeh. Meni je to jedini cilj i bio bih najsretniji na svijetu da zajedno odemo u Katar. Nadam se da će se klupska situacija Džeke i Pjanića i narednim danima popraviti. Mislim da bi mnoge zemlje dale milijune da imaju takve igrače. Ne volim dijeliti igrače, ali njih dvojica su nivo više.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije