Odbojka

Ivić: Razbit ćemo to prokletstvo dvorane u Grebnicama...

19.12.2015.
u 07:00

Za razliku od domaćeg fijaska bez obzira na imena suparnika, Domaljevčani su na gostovanjima dobri, u 5 utakmica osvojili su 6 bodova

Opće je poznato da se domaći teren u sportu smatra velikom prednošću, međutim, to u tekućoj sezoni nije vrijedilo za odbojkaše Domaljevca, jedinog premijerligaša iz Posavske županije. Brojke su neumoljive, od do sada odigranih deset prvenstvenih utakmica Domaljevčani su polovicu igrali u svojoj dvorani, u Grebnicama i nisu osvojili niti boda! Za razliku od domaćeg fijaska bez obzira na imena suparnika, Domaljevčani su na gostovanjima solidni, u također pet utakmica osvojili su šest bodova. Da su takav učinak imali na domaćem parketu, bili bi u sredini ljestvice, ovako su na predzadnjem, devetom mjestu koje vodi u niži rang. U jedanaestom kolu Domaljevac dočekuje Jedinstvo iz Brčkog koje vodi poznati radoholičar Ljubiša Ristić. Već samo spominjanje Ristićevog imena upućuje da je protivnik bar tjelesno maksimalno pripremljen. Potvrđuje to i Zlatko Ivić, trener Domaljevca.

Mlada ekipa

- Jedinstvo ima mladu ekipu, ali i profesionalan odnos prema obvezama, treniraju dva puta dnevno. Međutim, i mi smo se uspjeli okupiti i bar ovaj tjedan odraditi maksimalno. Čak smo i sinoć imali trening, uvježbavali servis koji bi mogao biti presudan na utakmici protiv Jedinstva, otkriva trener Zlatko Ivić dio planova za utakmicu, a onda dodaje:

- U prošlom kolu protiv vodeće Mladosti u Brčkom odigrali smo do sada najbolje u ovoj sezoni. Bili smo blizu iznenađenju u dva seta, ali nismo bili dovoljno koncentrirani. Usudio bih se ustvrditi, kad bi tako dobro odigrali protiv Jedinstva, pobijedili bismo ih 3:0. Kvalitetom smo bolji, ali to nije uvijek dovoljno. Moramo ih odvojiti od mreže i napasti moćnim servisima. Ako budu imali dobar prijem, neće biti lako, naglas razmišlja Ivić te naglašava:

Borba za ostanak

- Mislim da smo u sredini jači, oni nemaju napad kroz sredinu. Tu imamo prednost, pa očekujem da ćemo upravo protiv Jedinstva prekinuti prokletstvo dvorane u Grebnicama. Sretna je okolnost što ni naši protukandidati u borbi za opstanak, u prvom redu Ljubinje, ne blistaju, pa tako i dalje imamo realne izglede izbjeći selidbu u niži rang, naglašava trener Domaljevčana.

Uglavnom, večeras od 18 sati u dvorani u Grebnicama, Domaljevac će uz suparnika za protivnika imati i tradiciju slabijih utakmica u svojoj dvorani. Domaćima na ruku ide činjenica da je mlada momčad Jedinstva u padu forme, hoće li sve to biti dovoljno, ostaje za vidjeti.

Danas će se igrati još samo jedna utakmica Premier lige odbojkaša, a u Ilijašu će se sastati istoimeni domaći sastav i Gradina. Ostale utakmice 11. kola Premijer lige odbojkaša odigrane su sinoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije