Bilal Šuman

Izbornik BiH naknadno pozvao tri nova rukometaša

19.10.2017.
u 11:00

Bilal Šuman, izbornik rukometne reprezentacije BiH, pred utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije uputio je naknadne pozive Goranu Daničiću iz Borca, Adnanu Harmandiću iz visočke Bosne, te Denisu Serdareviću, vrataru francuskog drugoligaša Caena, javlja Anadolu Agency (AA).

Šumana je na ovaj potez primorala činjenica da su dolazak na okupljanje 23. listopada iz opravdanih razloga otkazali ozlijeđeni Duško Čelica i Marko Tarabochia, te zbog privatnih obaveza golman Nebojša Grahovac.

- Sva trojica su me na vrijeme obavijestili kako nisu u mogućnosti sudjelovati u ovoj akciji. Zbog toga sam uputio pozive Daničiću, Serdareviću i Harmandiću, koji je povratnik u reprezentaciju. Harmandića sam pozvao zbog njegovog iskustva i činjenice da igra u domaćoj ligi. Želja mi je da što više igrača imamo iz Premijer lige BiH, a uz to Harmandić je godinama nosio dres reprezentacije i sigurno nam može pomoći, kaže Šuman za AA.

Bh. izbornik je istaknuo kako je zajedno s Gordanom Muzurovićem, direktorom rukometne reprezentacije BiH, uspio pronaći način da se, usprkos problemu s blokiranim računom Rukometnog saveza BiH, osiguraju sredstva za organizaciju domaće utakmice s Estonijom, te za putovanje i boravak u Talinu.

- Zahvaljujući Mirvadu Kuriću, ministru kulture i sporta Sarajevske županije, organizirat ćemo prvu utakmicu s Estonijom u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić. Sigurno je i kako ćemo putovati u Tallin, jer su nam Saljo Mrkulić i Senad Halilović iz hotela Hills i Hoolywood osigurali 25.000 konvertibilnih maraka kako bismo na vrijeme platili karte za putovanje. Naravno, taj novac ćemo im vratiti čim budemo u mogućnosti, ali su nam izišli u susret kada nam je bilo najpotrebnije i neizmjerno im hvala. Probleme nam i dalje stvara taj blokirani račun RS-a BiH, jer uspjeli smo pronaći određena sredstva i ljude koji su zainteresirani da nam pomognu, ali nemaju gdje uplatiti novac. Nadamo se da će uskoro i taj problem biti riješen, čime bi nam funkcioniranje bilo znatno olakšano, zaključio je Šuman.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije