RUKOMET

Izviđačev učinak u obje kategorije u najmanju ruku je skroman

izviđač
Foto: Zoran Grizelj
14.11.2013.
u 09:58

Rukometaši Izviđača u ovoj sezoni igraju ispod svoje razine u prvenstvu BiH

I dok su se izdanci ljubuške rukometne škole – rukometaši i rukometašice, poput rakove djece razišli Europom berući lovorike, domicilni pogoni bilježe skromne rezultate. Dvije ekipe Izviđača – ženska i muška, u 15 utakmica Premijer lige, pretrpjele su devet poraza. Djevojke su devete sa šest bodova iz sedam utakmica. Muškarci stoje nešto bolje, sedmi su s 12 bodova. Međutim, kad se u obzir uzme podatak da za vodećom Bosnom zaostaju već 10 bodova, te da iz osam utakmica imaju četiri poraza, učinak je ispod očekivanja.

Kriza ostavila trag

Kriza u građevinarstvu muški pogon Izviđača ostavila je bez tradicionalnih sponzora iz te branše, pa je ljetos klub preuzela potpuno nova garnitura, koja je s obzirom na praktično nepromijenjeni sastav muške ekipe – što podrazumijeva određena davanja dijelu igrača, učinila dosta na financijskoj stabilizaciji kluba.

Ostalo kad se baci pogled na ljestvicu kvalitetom skromne lige djeluje upitno.

Kad je o ženskoj ekipi riječ iako na prvi pogled racionalna i sama promjena imena kluba, odnosno povratak na staro ime, na duže staze ne pije vode. Ženska ekipa je pod imenom Ljubuški postala poznata i izvan granica BiH, osvojila jedan naslov prvaka, četiri kupa, s manje ili više uspjeha sudjelovala u Chellange i EHF kupu, regionalnoj ligi… Ako je općina stala iza kluba, onda nije nikakva zapreka da isto tehničko osoblje opslužuje oba sastava. Međutim, što je tu je. Rejting, odnosno ime, teško se stječe, a lako zaboravlja. To je jedna strana medalje, druga kaže da je ekipa premlada, najstarija igračica ima samo 19 godina, pa djevojke protiv izraslih ekipa, djeluju kao da su gurnute na streljanu. Odlascima Maje Zovak, Katarine Pavlović, Antonije Šimić…, ekipa je osuđena na kadetsko - juniorski sastav. Bez obzira što je trenutačno deveto mjesto najslabiji plasman ljubuškog ženskog rukometa u poraću, osvojenih šest bodova solidan je učinak mladog sastava.

Porcije u gostima

Muška momčad Izviđača druga je priča, pa se postignutim u dosadašnjem dijelu prvenstva ne može biti zadovoljno obzirom na prethodne sezone.

U kvalitetom tananoj ligi četiri poraza u osam utakmica, sastava kojeg predvode – Zeljić, Boras, Vidović, Prskalo, debelo su ispod njihovog rejtinga. Momčad koja je nakon brojnih odlazaka prošle zime, proljetos bila ugodno iznenađenje u Ligi za prvaka, sada u gostima ne može vidjeti bod.

Koja korist od domaćih pobjeda sa po 20-ak pogodaka razlike, kad su na strani redovite gubitničke porcije? Bez bodova na strani, momčad ne može biti u vrhu, a bez toga Izviđač nije Izviđač, bar onaj kakvog pamtimo u protekla dva desetljeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije