ždrijeb u Zurichu

Izvučeni parovi baraža za Svjetsko prvenstvo

26.11.2021.
u 18:52

U švicarskom Zurichu održan je ždrijeb parova baraža za odlazak na nogometno Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Polufinalni parovi baraža su:

Škotska - Ukrajina (grupa 1)

Vels - Austrija (grupa 1) (domaćin u finalu)

Rusija - Poljska (grupa 2) (domaćin u finalu)

Švedska - Češka (grupa 2)

Italija - Sjeverna Makedonija (grupa 3)

Portugal - Turska (grupa 3) (domaćin u finalu)

Pobjednici polufinalnih utakmica prolaze u finale baraža, a nakon toga ćemo dobiti tri putnika na Svjetsko prvenstvo. U finalu će igrati parovi iz iste grupe, piše Klix.ba.

U međunarodnom baražu za Svjetsko prvenstvo sastat će reprezentacije iz Azije protiv Južne Amerike, odnosno iz Sjeverne Amerike i Oceanije.

Uz Italiju i Portugal, nositelji su u europskom baražu bili Rusija, Škotska, Švedska i Vels, a nenositelji su Austrija, Češka, Sjeverna Makedonija, Poljska, Turska i Ukrajina. Austrija i Češka su do baraža došli kroz Ligu nacija, a ostale reprezentacije drugim mjestom u svojoj grupi.

Prve utakmice se igraju 24. ožujka 2022. godine, a odlučujući susreti nakon kojih će biti poznati putnici na Mundijal će biti poznati pet dana nakon toga, točnije 29. ožujka.

Domaćini finalnih utakmica će biti određeni naknadno, a vrijedi dodati i to da će u polufinalu nositelji biti domaćini utakmica.

Žrijeb Mundijala je na programu u travnju sljedeće godine, a napominjemo još jednom da se Svjetsko prvenstvo u Kataru održava od 21. studenoga od 18. prosinca sljedeće godine.

Pobjednici grupa koji su ovjerili plasman na Svjetsko prvenstvo: Srbija, Španjolska, Švicarska, Francuska, Belgija, Danska, Nizozemska, Hrvatska, Engleska i Njemačka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije