Reprezentacija BiH

Javni televizijski servisi bez prijenosa utakmica nogometnih zmajeva

02.09.2018.
u 09:00

Ponedjeljak otvara nova poglavlja u nogometnim zbivanjima, a u najvećem broju europskih zemalja donijet će prebrojavanje potencijala nacionalnih timova pred najnovije europsko natjecanje - UEFA Ligu nacija. Za područje BiH prozivka najboljih i pozvanih nogometaša najavljena je i održat će se u hotelu Austrija na Ilidži, gdje će izborni stožer na čelu s Robertom Prosinečkim krenuti u svoj prvi natjecateljski ciklus.

Krupan biznis

Nedavno završeno Svjetsko prvenstvo, kao i kvalifikacije za iduća europska klupska nogometna natjecanja, još jednom nam je pokazalo da je vrhunski sport, u koji moramo uključiti i nastupe naše najbolje reprezentativne vrste, postao i izuzetno važan i krupan biznis.

Da je to zaista tako, potvrđuju i brojna događanja koja su donijela značajne promjene u našem mikronogometnom svijetu, a u startu se najviše ogledaju kroz borbu za dobivanje prava televizijskih prijenosa. Već od prve iduće kvalifikacijske utakmice nogometnih zmajeva bh. poštovatelji nogometa bit će u prilici nastupe svojih ljubimaca pratiti na kanalima druge TV mreže jer je globalna medijska kompanija United Media u “pretkvalifikacijskom TV razdoblju” otkupila licencna prava za prijenose utakmica UEFA Lige prvaka, kao i kasnijih važnih nastupa nogometne vrste BiH u iduće četiri godine.

- Kompanija United Media vlasnik je prava prijenosa za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru i Makedoniju, svih nacionalnih timova za natjecanja UEFA Lige nacija te kvalifikacija za Euro 2020. i Mundijala 2022. godine. Vrlo smo zadovoljni što će Pink BH televizija emitirati sve utakmice zmajeva za teritorij Bosne i Hercegovine te tako promovirati vrhunski sportski sadržaj svojim gledateljima - priopćeno je iz Ureda izvršne direktorice United Medije Aleksandre Subotić.

Zahvaljujući ovom ugovoru, televizijski kanal Pink BH prenosit će sve utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru UEFA Lige nacija protiv reprezentacija Sjeverne Irske i Austrije. Nakon završetka ovog natjecanja Pink BH će prenositi sve kvalifikacijske utakmice zmajeva za Europsko prvenstvo 2020. godine, kao i kvalifikacije za iduće Svjetsko prvenstvo, koje je planirano 2022. godine u Kataru.

Za navijače bh. reprezentacije u ovom trenutku je najvažnije da sutrašnje okupljanje izbornika Roberta Prosinečkog prođe bez problema i da ih, nakon završetka mikrotrenažnog ciklusa, naši najbolji nogometaši obraduju svojim nastupom na gostovanju u Sjevernoj Irskoj. Oni koji neće biti u prilici biti izravni sudionici ovih susreta neće biti uskraćeni za užitak praćenja kvalifikacijskog nastupa u Ligi nacija zahvaljujući kupnji licencnih prava prijenosa kompanije United Media. Već 8. rujna na mreži Pink BH gledat ćemo susret iz Belfasta, a 11. rujna kamere ove televizije bit će na stadionu Bilino polje u Zenici, odakle će prenositi susret BiH – Austrija.

Prava otkupljena navrijeme

Sredstva za otkup ovih prava, kao i prijenosa utakmica za Europsko i Svjetsko prvenstvo, zaista nisu mala i sreća je za ljubitelje sporta u BiH što su licencirana prava otkupljena navrijeme jer trenutačna situacija u javnim televizijskim servisima Bosne i Hercegovine ne obećava i ovi servisi nemaju ekonomsku moć pratiti veliki televizijski biznis. Prvu kvalifikacijsku utakmicu u okviru UEFA Lige nacije izabranici Roberta Prosinečkog igraju u subotu 8. rujna protiv Sjeverne Irske u Belfastu, dok se susret s Austrijom igra 11. rujna u Zenici na stadionu Bilino polje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije