uspjeh

JK “Neretva” Mostar: 10 medalja i 2 pehara iz Zagreba

medalje
22.02.2016.
u 13:59

Proteklog vikenda, točnije 20.veljače 2016.godine u Zagrebu je održan međunarodni judo turnir pod nazivom " BLACK BELT OPEN" Turnir je održan u dvorani "Sutinska vrela", a ukupio je oko 500 natjecatelja iz oko 40 klubova.

Trener JK "Neretve" je na ovaj turnir poveo osam natjecatelja, a mostarski judaši su se vratili kući bogatiji za 10 sjajnih odličja.    

Radost trenera i njegovih natjecatelja je bila još i veća kada su skoro svi članovi Neretve počeli osvajati prva mjesta. Od 8 natjecatelja osvojeno je ukupno 7 zlatnih i 1 srebrena. Niti jedan klub nije uspio napraviti takav rezultat uzme li se u obzir broj natjecatelja koje su ostali klubovi imali, prenosi Prvi.tv

Pored ovog fantastičnog sportskog rezultata mostarske galebice i galebovi su uspjeli osvojiti i pehar za ekipno 5 mjesto, uz napomenu kako je JK Neretva imala najmanje natjecatelja od svih ostalih 40 klubova.

Da sreći ne bude kraja za najuspiješniju natjecateljicu turnira  do 10 godina proglašena je, nitko drugi nego članica "Neretve", Korina Džidić i osvojila pehar.  Džidić je u svom uzrastu imala najviše protivnica u kategoriji do 32 kg. Sve protivnice je pobjeđivala na najviše moguće bodove te zasluženo  osvojila titulu najbolje natjecateljice turnira.

Neki članovi Neretve su se okušali i u starijem uzrastu, pa su i tu osvojili medalje, a to su Lana Tole i Korina Džidić.

Osvajači zlatnih medalja:

Lana Tole -22 kg (U8)

Korina Džidić -32 kg (U10)

Petra Tole -40 kg (U10)

Karlo Križanac -50 kg (U12)

Hrvoje Knezović +50 kg (U10)

Srđan Ajvaz -73 kg (U16)

Vesna Vukoja +70 kg (U16)

Srebrena medalja:

Stjepan Salmanić -38 kg (U12)

Brončane medalje:

Lana Tole -22 kg (U10)

Korina Džidić -32 kg (U12)

"Jako sam zadovoljan nastupom naših natjecatelja. Očigledan je napredak na treninzima koji su rezultirali ovolikim brojem medalja u posljednje vrijeme. Znamo kako većina judo klubova u regionu imaju vlastitu dvoranu i odlične uvijete za treniranje, što mi još uvijek nemamo. Trenutno koristimo dvoranu na HŠK Zrinjski kojima smo neizmjerno zahvalni.

Naši mladi natjecatelji su pokazali odličan nastup i sasvim sigurno je kako bi uz značajniju podršku sponzora jednog dana mogli imati i praviti dobre rezultate na velikim europskim turnirima. Ovim putem se zahvaljujemo i  sponzoru GUMA X koji su nam i ovaj put izašli u susret te osigurali put u Zagreb. Sada se okrećemo daljnjem radu i pripremama za sljedeće turnire koji slijede", priopćeno je iz kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije