mogući transferi

Juventus spreman prodati bh. zvijezdu: Evo koji klub želi Miralema Pjanića

Miralem Pjanić
14.03.2020.
u 15:02

I dok se Italija bori s koronavirusom, koji je paralizirao gotovo sve aktivnosti, uključujući i one sportske, tamošnji vodeći sportski list "La Gazzetta dello Sport" donosi zanimljivu vijest čiji je glavni akter bh. nogometni as.

"La Gazzeta" tvrdi da bi se Juventus mogao odlučiti na prodaju veznjaka Miralema Pjanića, nakon što je njegova zamjena Rodrigo Bentacur pokazao sjajnu igru u derbiju protiv Intera (2:0), što je bila posljednja utakmica Serije A koji je odigran prije prekida sezone.

Isti izvor navodi da su u klubu iz Torina nakon ovog duela prvi put ozbiljno počeli razmišljati o prodaji 30-godišnjeg bh. veznjaka. Pjanić ima ugovor sa "Starom damom" do 2023. godine, ali se pretpostavlja da bi ga mogao pokušati angažirati francuski prvak Paris Saint-Germain.

Novac od ovog transfera bi iskoristili za kupovinu slavnog Francuza Paula Pogbe iz engleskog Manchester Uniteda i talenta Sandra Tonalia iz  Brescia Calcio, tvrdi "La Gazzetta", prenosi Avaz. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije