SERIE A

Juventus u svom stilu preokrenuo protiv Torina u finišu, Pirlo "spasio" posao

05.12.2020.
u 20:04

Ekipa Juventusa nakon velikog preokreta u finišu meča stigla je do pobjede protiv Torina u gradskom derbiju koji se igrao u okviru 10. kola italijanske Serije A rezultatom 2:1.

Torino je u vodstvo stigao već u devetoj minuti golom koji je postigao N'Koulou nakon udarca iz kuta, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Treba reći i to da je Stara dama u prvih 45 minuta bila nemoćna te da igrači trener Pirla nisu napravili gotovo nijednu prigodu pred protivničkim golom.

U drugom poluvremenu Torino se dobro brani, Juventusu je poništen i gol u 57. minuti koji je postigao Cuadrado, a onda u samom finišu meča, tačnije od 77. do 89. minute aktualni prvak Italije dolazi do preokreta.

Prvo je McKennnie glavom pogodio u 77. minuti za 1:1, da bi u 89. minuti nakon gotovo identične akcije pogodio Bonucci, donijevši svom timu veliku preokret i na kraju će se ispostaviti, pobjedu od 2:1 i osvajanje tri boda.

Nakon ove pobjede, Juventus se vratio na drugo mjesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova, tri manje od prvoplasiranog Milana koji svoj meč tek treba igrati protiv Sampdorije u gostima, dok je Torino na 18. poziciji.

Amer Gojak, bh. reprezentativac koji nastupa za Torino, nije igrao u ovom susretu i čitav meč ispratio je s klupe za rezervne igrače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije