NK Rekreativo

Klub iz Banje Luke okuplja zvijezde poput Messija i Raúla

15.02.2017.
u 10:00

Nogometni klub Rekreativo iz Banje Luke jedinstven je u svijetu. Natječe se u najnižom stupnju u Republici Srpskoj, Područnoj ligi Banja Luka, a među počasnim članovima ima igrače i trenere na kojima bi im pozavidjeli nogometni velikani.

Messi, Raúl, Alex Ferguson...

Messi, Raúl, Nemanja Matić, Guardiola, Alex Ferguson, Bora Milutinović, Ronald de Boer, Rudd Gulit, Predrag Mijatović, Branislav Ivanovič te Ivano Balić, Rubens Barichelo, Ivan Miljković samo su neki od sportaša koji su počasni članovi kluba čiji su glavni ciljevi druženje, humanitarni rad te okupljanje mladih iz naselja Česma. Sve prepravke na stadionu i troškove vrše sami nogometaši. Svoje utakmice igraju na stadionu “Dr. Nele Karajlić” koji nosi ime po počasnom predsjedniku kluba Nenadu Jankoviću, inače pjevaču grupe Zabranjeno pušenje koji je svečano i otvorio stadion. Kad je počela priča 2009., nitko nije mogao ni slutiti da će klub postati poznat i izvan Banje Luke. - Kao što samo ime kaže, momci u klubu bave se nogometom rekreativno. Cilj je bio druženje i okupljanje mladih kako jedno veliko naselje ne bi ostalo bez kluba. Svojim sredstvima formirali smo klub koji traje već 8 godina. Uz nogomet, klub sudjeluje u brojnim humanitarnih akcijama, od dobrovoljnog davanja krvi do prikupljanja pomoći najugroženijim, i na to smo ponosni, ističe formalni predsjednik kluba novinar Goran Arbutina. Jedino u čemu su momci iz Rekreativa ozbiljniji je rad s mlađim kategorijama. Banjolučki klub je tako boravio u Barceloni gdje je igrao protiv mališana iz čuvene La Masije, a redovito igra na turnirima u inozemstvu.

- Naša je želja da mališani iz Rekreativa što više putuju, upoznaju svoje vršnjake i igraju nogomet. Posjet Barceloni bio je posebno iskustvo za sve naše dečke, to oduševljenje se ne može opisati. Gledali smo i seniore Barce na Nou Campu i sigurno je to uspomena za cijeli život. Također, sad smo redoviti sudionici turnira u Švicarskoj u gradu Visp, rodnom mjestu Seppa Blatera. Tu je sad i suradnja s Dinamom, dodao je Arbutina.

Klub je najviše postao poznat zahvaljujući svojim počasnim članovima. Banjolučki fizioterapeut Boris Vrhovac, koji radi u Kataru, mnogo je uradio na promociji i službeni je ambasador kluba, kao i Emir Kusturica, poznati redatelj.

- Na promociji kluba mnogo je uradio naš ambasador fizioterapeut Boris Vrhovac i zahvalni smo mu zbog toga. Zbog njega se za naš klub čulo i izvan granica BiH. Ponosni smo na brojne počasne članove i posebno nam je drago kad se pojave u našim majicama. Također, i na našu navijaču skupinu Gromada, ističe Arbutina.

Nakon svakog susreta organizira se i druženje popularno “treće poluvrijeme”, a to je i naziv filma koji je snimljen o ovom banjolučkom klubu. Rekreativo svojim šalama često izaziva pozornost, pa su tako među prvima u BiH nabavili i elektronički semafor za izmjene nogometaša.

U travnju protiv Dinama

Izaslanstvo Rekreativa posjetilo je i GNK Dinamo gdje je dogovorilo suradnju i prijateljsku utakmicu. Tako će mlade vrste 8. travnja gostovati u Zagrebu kada će igrati protiv vršnjaka iz Dinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?