Krupa

Klub s Vrbasa dobro unovčio još jednog nogometaša, Vukotić prešao u Beveren

16.05.2018.
u 08:19

Nogometni klub Krupa još je jednim inozemnim transferom zadao domaći zadatak ostalim premijerligašima u BiH. Banjolučani su ostvarili značajnu zaradu u ovoj sezoni prodajom svojih nogometaša.

Velika odšteta

Banjolučani su belgijskom Beverenu prodali kapetana Aleksandra Vukotića i ostvarili treći značajan transfer u samo pola godine. Ekipa iz kanjona Vrbasa zaradila je 845.000 eura na prodaji igrača i može mirno ući u novu natjecateljsku sezonu. Ne samo da su ovim transferima zaradili, već su pokazali kako su prava sredina za razvoj mladih nogometaša, a sad će u izlog doći i Nikola Dujaković, Ajdin Redžić, Jovo Lukić i još neki talentirani nogometaši koji trenutačno igraju u Krupi. Bivši kapetan Krupe potpisao je ugovor na tri godine s belgijskim prvoligašem.

- Prvi dojmovi o novom klubu su odlični. Sjajno sam primljen, razgovarao sam s čelnicima belgijskog kluba i upoznao se s planovima za iduću sezonu. Sad je sve na meni, trebam se dokazati kroz treninge i utakmice. Beveren je igrao Europsku ligu, imali su mali pad u tom dijelu, ali sad žele napredovati u idućoj sezoni. Beveren je zapravo igrao razigravanje u belgijskoj ligi u kojemu su igrali klubovi od 6. do 12. mjesta. Za mene je ovo veliki izazov i iskorak u karijeri. Novi klub i nova liga, pa imam veliku želju dokazati se u toj sredini.

Liga Belgije je vrlo kvalitetna, na oku je jačih europskih klubova, tako da je idealna sredina za napredovanje – rekao je na kraju stasiti Vukotić.

Postotak od idućeg transfera

Prezadovoljni su bili i čelnici Krupe. Za transfer svog defanzivca će dobiti 345.000 eura, plus dodatnih 10 posto od daljnje prodaje, tako da mogu i dodatno zaraditi na ovom nogometašu.

- Ovo je dokaz kako smo radili ispravno i čekali pravu ponudu za nas i nogometaša. Poslije odlaska Irfana Jašarevića u švedski Dalkurd i Elvira Koljića u poljski Lech, transfer Vukotića je najunosniji posao Krupe i pokazuje kako i u nogometnoj Premijer ligi BiH ima nogometaša za kvalitetno europsko tržište. Naši klubovi jedino na ovaj način proizvodnjom i prodajom svojih nogometaša mogu i opstati i živjeti – istaknuo je Dragomir Ilić, predsjednik Krupe. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije