rukomet

Klubovi iz RS-a neće pristati na proširenje Premijer lige BiH

01.04.2020.
u 07:00

Rukometni klub Borac, ali ni ostali klubovi iz Republike Srpske, neće pristati na proširenje prvenstva BiH. Bugojanska Iskra i Goražde ovih dana vrše veliki pritisak na ostale klubove kako bi se sezona poništila, a ovi klubovi ne bi ispali iz natjecanja, a trenutačno se nalaze na pozicijama koje bi trebale voditi u niži stupanj natjecanja, zajedno sa zvorničkom Drinom.

Bez doigravanja

Ove sezone u Premijer ligi BiH nema doigravanja, već samo ligaški dio, pa je potpredsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević predložio da se prvenstvo završi, a usvoji trenutačni poredak na ljestvici. Tom prijedlogu usprotivili su se Gračanica, Iskra i Goražde. Gračanica želi pričekati kako bi nastavila borbu za prvaka dok dva posljednja spomenuta kluba lobiraju kod drugih klubova. Oni navode kako nije bilo ispadanja u prvenstvima Hrvatske i Slovenije.

Direktor Borca Vladimir Branković ističe kako je dosta ustupaka i kako bi odluka o proširenju dodatno smanjila kvalitetu natjecanja. Direktor Borca tvrdi kako se ustupci uvijek prave zbog istih klubova.

Ne pristaju na prijedlog

- Borac ne pristaje na prijedlog o proširenju lige. Postoji jasna odluka koju su 9. rujna 2019. potpisala sva tri člana Predsjedništva, u kojoj se jasno navodi kako se popunjava naša liga. Situacija je takva kakva jest i želimo da se poštuju sve donesene odluke te da tri kluba ispadnu, a tri uđu u elitni rang rukometog natjecanja. Uvijek se ustupci prave zbog istih klubova i vrijeme je da se prekine s tom praksom te da se ispoštuje ono što je dogovoreno. Vidim da se ovi klubovi pozivaju na odluke u Sloveniji i Hrvatskoj, ali pri tom zaboravljaju da se u ovim zemljama već godinama radi na smanjenju broja klubova i podizanju kvalitete dok kod nas to nije slučaj – istaknuo je Branković.

Prema prijedlogu, u Premijer ligu BiH ušla bi tri kluba, a još bi se dodala i sarajevska Bosna da bi broj klubova u natjecanju bio paran.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?