Nakon novog neuspjeha

Kodro: Ne znam je li sve izgubljeno, situacija u skupini je dosta komplicirana

12.09.2023.
u 07:45

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro je po završetku utakmice sa Islandom dao je svoje viđenje utakmice.

„Naša očekivanja od ovog susreta su bila veća, pogotovo u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, mada po meni nije toliko teška bila pogotovo u prvom poluvremenu, kada nas nisu mnogo pritiskali, niti su imali defanzivni intenzitet koji smo mi očekivali. U drugom poluvremenu smo popravili “zadnji pas”, stvorili 4-5 šansi koje nismo realizirali. Na kraju smo se otvorili toliko da smo krenuli po pobjedu i nesretno primili gol u nadoknadi. Situacija u skupini je dosta komplicirana, dok postoji bilo kakva nada mi ćemo se boriti, ali ćemo se pripremati za doigravanje. Analiziraćemo situaciju i vidjeti kako dalje."

Kapeitan Edin Džeko smatra da je Bosna i Hercegovina zaslužila više u ovoj utakmici.

„Kada smo na kraju utakmice preuzeli rizik i otvorili se, krenuli po pobjedu, presjekao nas je gol u nadoknadi. Tako smo ostali bez boda, a ja mislim da smo zaslužili sva tri po svemu prikazanom, jer nam Island osim prilika u zadnjih pet minuta nije ozbiljnije zaprijetio. Kažnjeni smo za naše promašaje. Probali smo dosta toga, nedostajao nam je taj „zadnji pas“. Kada je Pjanić ušao to je bilo dosta brže i bili smo opasniji po gol nego u prvom dijelu. Kada se izgubi utakmica, gleda se sve negativno. Ovo nam je bila zadnja šansa da uhvatimo priključak u kvalifikacijama. Imamo još četiri utakmice da odigramo maksimalno dobro i da se pripremimo za ono što slijedi poslije toga.“

Gazibegović je bio starter u sinoćnjoj utakmici i poraz mu je jako teško pao.

„Boli ovakav poraz. Mnogo smo željeli ovu pobjedu. Imali smo nekoliko šansi koje nismo realizirali i onda smo bili neoprezni i primili gol u nadoknadi. Kažem, boli, ali moramo ići dalje."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije