Prijelazni rok

Količinski je bilo puno prijelaza

15.02.2017.
u 08:00

U ponoć 17. veljače završit će zimski prijelazni rok za nogometaše u Bosni i Hercegovini. Svih 12 klubova nogometne Premijer lige BiH (i oni u nižim stupnjevima natjecanja) bili su aktivni i zapaženi na nogometnoj tržnici. Prodavalo se i kupovalo, cjenkalo, ali i sudovalo.

Poslovi unutar BiH

Većina poslova vodila se unutar BiH, iako je bilo nešto manje trgovine u susjednim državama, malo manje u udaljenijim. Sigurno će u posljednjim satima prijelaznog roka “pasti” još koji (ne)sporazum, bilo oko odlaska ili dolaska. Pođimo od vodećeg Zrinjskog, u kojemu je bilo puno promjena. Došli su Blaić, Kukoč, Kobiljar, Jamak, Kajkut, Pirić, a blizu je povratka ljetos otišli Graovac. Otišli su Stojanović, Čolić, Žeravica, Radeljić, Sivrić, Kouadio... “Najtiše” je bilo na Koševu. Otišli su Ćetković, Čataković, a došli Huseinović, Liivak (Litva), Letić, Plakalo...

Na Grbavici je pak bilo puno življe. Otišli su ili otpušteni Bogičević, Lazić, Kosorić, Beganović, a došli Stojanović, Crnov, Zakarić, Bobić, Projić... Na Otoci snuju ostanak, pa su napravili pravu “seobu naroda”. Otpušteni su, potjerani, prodani itd. Kobiljar, Turković, Dujković, Regoje, Rastoka, a dovedeni Vukomanović, Gligorov, Bevab, Imamović, Džugurović, Arežina, Svraka, Čilić, Kojić, Govedarica... Široki se Brijeg (malo ranije) riješio Crnova, poslije otpustio Plazonića i Barića (još uvijek su na Pecari i treniraju odvojeno). Došli su Čabraja, Marina, Juričić, Sivrić i Zlomislić. U Vitezu prijelazni je rok prošao gotovo nezamjetno. Jedina značajna promjena je dolazak metallegheovca Bibića... Već dan nakon završetka jesenske sezone Krupu su napustili Gavrić, Nikolić, Ramović, Koljić, Maksimović, Cvijanović, Mijić, kasnije i Kajkut. Onda su stigle zamjene Kalić, Šahman, Stefanović, Kartal... Čelik se, kao i Olimpik, ne miri s ispadanjem iz lige koje prijeti starom zeničkom premijerligašu. Odabirom predsjednika (Šatorović) i uspostavom nove uprave, Čelik je potpuno osvježio svlačionicu. Došli su Karić, Šišić, Džidić, Mašić, Sadiković, Zahirović, Husić, Selimović, Sakan, Regoje, Dujković, Dilaver, Bureković i neki, malo poznati igrači. Otišli su samo Marković i Popović.

Kosorić u Radniku

Metalleghe je prvi iznad “ispadajuće crte”. Jajčani su otpustili niz standardnih igrača kao što su Bibić, Pezo, Selimović, Sakan, Popović, Helvida Dujaković, Brković, Dilberović, Smiljanić... Stigla je poveća skupina novih - Jovanović, Vidović, Sarić, Grković, Beganović, Jozić, Deak... U Bijeljini konce oko promjena u svlačionici vuče sportski direktor Mladen Krstajić. Glavni posao bio mu je zaustaviti odlazak napadača Obradovića, što je i uspio. Otišli su Čelebić i Simeunović, a došli Ademović, Stojanović, Franić, Bradonjić, Kosorić... Možda su najbolnije promjene doživjeli Tuzlaci koje je još prije kraja prvenstva napustio Zeba, a onda je čitav niz igrača, milom ili silom (čitaj sudskim putom), napustio Tušanj - Pirić, Govedarica, Džidić, Karić... Kostić se još sudski naganja s klubom. Došli su Zikić, Hairlahović, Kalezić, Ibrahimović. Novi u Mladosti su Strack, Kubat, Konjhodžić, Šećerović, Bibovski, a otišli su Asanović, Šišić, Kuzmanović, Šuman, Kalajanović, Bošković, Hodžić...

Kao i obično, sasvim je moguće da u posljednjih 40-50 sati prijelaznog roka za nogometaše “pukne bombica”, odnosno da se dogodi neki za bh. prilike senzacionalni prijelaz među klubovima koji igraju u nogometnoj Premijer ligi BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije