Najbolja bh. skijašica

Koliko je Elvedina Muzaferija zaradila nakon što je ostvarila rezultat karijere

Elvedina Muzaferija
28.01.2024.
u 20:36

Elvedina je za današnje 14. mjesto osvojila 1.800 eura, dok je za jučerašnje 25. mjesto u utrci spusta donijelo osvojila 1.000 eura

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ovog vikenda je na legendarnoj stazi u Cortini d'Ampezzi osvojila u dvije utrke ukupno 24 boda, ali novac koji je zaradila za ovaj uspjeh praktično je sitnica ako ga usporedimo s prihodima u ostalim profesionalnim sportovima.

Naime, krovna svjetska skijaška organizacija FIS nagrađuje skijaše i skijašice na osnovu plasmana i unaprijed poznatog nagradnog fonda pa je Elvedina za današnje 14. mjesto osvojila 1.800 eura. Jučerašnje 25. mjesto u utrci spusta donijelo joj je 1.000 eura pa je tako Elvedina od FIS-a za uspjehe u ova dva dana zaradila ukupno 2.800 eura.

Pobjednica današnje utrke Švicarka Lara Gut-Behrami zaradila je 50.000 eura, a drugoplasirana Austrijanka Stephanie Venier 23.000 eura. Skijašice i skijaši dobijaju i nagrade od organizatora utrke, a one variraju od natjecanja do natjecanja, piše Klix.ba

Nakon današnje utrke ažurirani su i ukupne nagrade svih skijaša i skijašica, a podaci koliko zarađuju oni najbolji potvrđuje koliko je skijanje zapravo neunosan sport ako nemate pomoć države.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije