ŽESTOKO KAŽNJEN

Košarkaš doživotno izbačen iz NBA! Kladio se na poraz svog kluba

Jontay Porter
Rick Osentoski/REUTERS
17.04.2024.
u 22:13

"Ne postoji ništa važnije od zaštite integriteta NBA lige, zbog čega se Porter kažnjava najstrožom kaznom," kazao je prvi čovjek NBA lige Adam Silver

Sjevernoamerička košarkaška NBA liga doživotno je suspendirala igrača Toronto Raptorsa Jontayja Portera (24) zbog odavanja povjerljivih informacija sportskim kladionicama i klađenja na utakmice.

Istraga koju je provela NBA liga utvrdila je kako je "Porter otkrio povjerljive informacije sportskim kladioničarima, te ograničio svoje minute u igri kako bi utjecao na ishod jedne ili više oklada na njegovu izvedbu u barem jednoj utakmici Raptorsa," objavila je NBA liga u priopćenju.

Liga je utvrdila kako je Porter 20. ožujka otkrio jednom kladioničaru informacije o svom zdravstvenom stanju, a potom je uplaćeno 80.000 dolara da Porter neće zabilježiti ponuđeni broj koševa na toj utakmici. Nakon samo nekoliko minuta provedenih na parketu, Porter se požalio na ozljedu i nije se vraćao u igru.

Oklada koja je uplatitelju trebala donijeti zaradu od 1.1 milijuna dolara je zamrznuta, a NBA je pokrenula istragu.

Istragom je utvrđeno i kako je Porter uplatio najmanje 13 oklada na NBA utakmice, a uplate su se kretale od 15 do 22.000 dolara, a donijele su mu zaradu od 76.059 dolara. Nije se kladio na svoj učinak, ali se kladio na poraz Raptorsa.

"Ne postoji ništa važnije od zaštite integriteta NBA lige, zbog čega se Porter kažnjava najstrožijom kaznom," kazao je prvi čovjek NBA lige Adam Silver.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije