nogomet

Kovač otvara Pandorinu kutiju: Igrači ne mogu igrati bez lijekova!

Niko Kovač
Getty Images
02.03.2017.
u 11:44

"Oni koji misle da je moguće igrati nogomet bez lijekova protiv bolova u krivu su! Profesionalni nogometaši imaju velike zahtjeve od svoga tijela", kaže Kovač

"Trener koji se usudi govoriti", napisao je njemački Bild najavljujući razgovor s Nikom Kovačem (45). A bivši hrvatski izbornik naglasio je: "U nogometu nema ničega bez lijekova protiv bolova!"

Pozadina priče je utakmica četvrtfinala kupa u kojoj je Eintracht pobijedio Arminiju s 1:0, a Jesús Vallejo (20), Bamba Anderson (29), Andersson Ordóñez (23), Yanni Regäsel (21), Makoto Hasebe (33), Slobodan Medojević (26), Marc Stendera (21), Marco Fabián (27) i Bastian Oczipka (28) ozlijeđeni su. Devet igrača!

Bastian Oczipka stisnuo je zube i propustio svega 18 bundesligaških minuta ove sezone.

"Oni koji misle da je moguće igrati nogomet bez lijekova protiv bolova u krivu su! Profesionalni nogometaši imaju velike zahtjeve od svoga tijela", kaže Kovač, prenosi Goal.

Da, toliko da je nemoguće igrati bez lijekova protiv bolova.

Fifino istraživanje pokazalo je da je gotovo 70 posto igrača koristilo neke lijekove za vrijeme SP-a u Brazilu 2014, a njih 30 posto na svakoj utakmici. Često i iz mjera opreza, što je iz liječničke perspektive besmisleno.

Bivši šef Fifine liječničke komisije Jiri Dvorak (68) čak je rekao:

"Za nas, korištenje lijekova protiv bolova u nogometu zloupotreba je medicine!"

No, ti lijekovi nisu zabranjeni.

"Na granici smo, na rubu što se moje momčadi tiče. Samo 50 posto igrača s kojima sam započeo sezonu su mi zdravi i na raspolaganju. Moram improvizirati", kuka Kovač.

Očito, uz pomoć lijekova...

A što bi tek siroti Niko da vodi neku malo bolje plasiranu momčad?! Naime, Eintracht je ove sezone odigrao 26 utakmica, dok ih je Real, s Ligom prvaka, Szuperkupom, klupskim SP-om... skupio 41, a zagrebački Dinamo 38.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije