Veliki posao

Krunić u Milan za 8 mil. eura, Sutjesku zaobilazi postotak od transfera

14.06.2019.
u 09:30

Život piše bajke! Jednu od najljepših doživio je nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, koji će idućeg tjedna potpisati ugovor na četiri godine sa slavnim Milanom, klubom koji je čak sedam puta osvajao naslov prvaka Europe i klubom koji ponovno pravi momčad za visoke domete.

Vijest dočekao sa suzama

Rade Krunić je kroz suze na odmoru s obitelji dočekao ovu vijest oko novog ugovora, a nakon što su za njega zanimanje pokazali brojni klubovi. Empoli je odlučio prihvatiti ponudu Milana vrijednu osam milijuna eura te će nakon godinu i pol dana prodati svog najboljeg igrača. U biti, Fočak će biti prva investicija legendarnog Paola Maldinija, iako je klub sa San Sira pratio njegove partije već šest mjeseci. Novi trener Marco Giampaolo je prihvatio dovođenje Krunića jer zna o kakvom se nogometašu radi budući da ga je tijekom karijere trenirao u Empoliju. Tada je nogometaš pod njegovim vodstvom odigrao 15 utakmica. Konačnu riječ imao je i bivši reprezentativac Hrvatske Zvonimir Boban, koji je dao vrlo visoko mišljenje, pa su u Milanu odlučili dovesti reprezentativca BiH.

Rade Krunić je karijeru počeo u matičnoj Sutjesci iz Foče, koja će na njihovu veliku žalost ostati bez svog postotka od transfera jer vezni nogometaš neće mijenjati zemlju u kojoj nastupa. Nakon šest mjeseci u prvom timu prvoligaša Republike Srpske Krunić se odlučio na odlazak u Donji Srem. Iz malo poznate momčadi došao je do Verone u Italiji, gdje nije dobio pravu priliku za dokazivanje. Razočaran se vratio u Srbiju, gdje je nastupao za Borac iz Čačka. Nakon odlične polusezone Krunić je bio na korak od ispunjenja sna - prelaska u Crvenu zvezdu. Ipak, tako nešto se nije dogodilo...

Presudan odlazak u Empoli

No, u posljednji trenutak je došlo do obrata situacije. Njegov menadžer je tražio dodatna jamstva kluba, a Beograđani su odustali od Krunića uz puno ružnih riječi. Fočak je zatim prešao u Empoli s kojim je prošao sve, od sjajnih izvedbi do ispadanja u Seriju B. Ostao je vjeran ovom klubu u najtežim trenucima, pa je produljio ugovor i sudjelovao je u povratku momčadi u Seriu A. Može se reći kako je Krunić napravio pravi potez dolaskom u Empoli, tamo se igrački izgradio te sada zaslužio i transfer u veliki Milan. Za talijansku momčad odigrao je 119 službenih utakmica i postigao je 13 pogodaka te imao i 18 asistencija. Prošle sezone igrao je najbolji nogomet u svojoj dosadašnjoj karijeri, budući da je postigao pet pogodaka, uz šest asistencija. Krunić je odigrao i 10 utakmica za A vrstu BiH i postigao je jedan pogodak. Za njega sada slijede najveći izazovi jer se Milan želi vratiti u vrh Serie A, a očekuju ga i nastupi u Europskoj ligi. Ostaje onda vidjeti kako će se dalje razvijati karijera ovog nadarenog nogometaša koji je definitivno dobio priliku za dokazivanje na višoj razini. Krunića dolaskom u Milan očekuje i puno veća konkurencija u borbi za mjesto u momčadi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije