Mirko Barišić:

Krznar je napravio moralan čin, Dinamo ima trenera do kraja sezone

kopić barišić
02.12.2021.
u 12:17

Dinamo je jučer nakon ispadanja od Rijeke u četvrtfinalu Kupa ostao bez trenera budući da je Damir Krznar podnio ostavku. Momčad će uoči nedjeljne iznimno važne utakmice s Hajdukom preuzeti Željko Kopić koji će privremeno sjesti na klupu.

Dinamo je za danas sazvao izvanrednu konferenciju za medije koja će se održala od 11 sati. No, zanimljivo je da su u Maksimiru odlučili da mediji ne mogu izravno prenositi taj događaj u videoformatu. Neće to napraviti ni klub preko svojih kanala.

Dinamo će nakon konferencije za medije objaviti snimku, a to isto mogu učiniti i drugi mediji.  Na konferenciji su bili predsjednik Dinama Mirko Barišić i privremeni trener Željko Kopić.

– Odmah smo reagirali i uvažili ostavku Krznara, rekao je da neće biti promjena po tom pitanju. Za period do kraja polusezone imenovali smo Željka Kopića za trenera – rekao je Barišić u otvaranju.

– O Krznaru mislimo sve najbolje. On je veliki znalac, ali nije uspio napraviti dobar rezultat. Napravio je moralan čin i očekujem da će to biti mentalni šok za igrače. Damir Krznar ima izbor, i dalje ga želimo u našem sustavu, a vidjet ćemo na kojem radnom mjestu – dodao je Barišić te naglasio:

– Zamolili smo direktora omladinske škole da preuzme momčad i hvala mu što je pristao na to. Pred nama je pet važnih utakmica i to neće biti lako. Ove smo godine imali tri cilja – osvojiti prvenstvo, Kup i igrati u Europi. Nažalost, jedan od ta tri cilja nećemo ostvariti. Ne znamo hoćemo li na proljeće igrati u Europskoj ili Konferencijskoj ligi, ali vjerujem da ćemo odigrati nekoliko kvalitetnih utakmica. Što se prvenstva tiče, vjerujem da ćemo se s novim trenerom boriti za naslov prvaka. Prvenstvo je naš glavni cilj. Lani smo imali jednu od najuspješnijih sezona u povijesti, a ove godine igre nisu bile loše, ali su rezultati neočekivani pa čak i katastrofalni.

Tko će biti trajno rješenje? Spominju se Ante Čačić, Matjaž Kek...

– Nismo okupirani tom temom i nikakvih kontakata s novim trenerom nije bilo.

Je li uprava odgovorna za ovakve rezultate?

– Uprava uvijek snosi odgovornost za događaje u klubu. Problem je što je prodano pet stožernih igrača, no mislimo da kvaliteta našeg kadra nije u skladu s rezultatima.

Riječ je zatim dobio Željko Kopić.

– Godinu dana sam na poziciji voditelja nogometne škole i zajedno s klubom smo napravili puno. Specifičan je trenutak koji se sinoć dogodio. Svi zajedno stajali smo iza Damira i momčadi, vjerovali smo da će se rezultati popraviti, ali je završilo tako kako je završilo. Damir je povukao svoj potez, uprava je obavila razgovor sa mnom i ja sam se kao djelatnik kluba koji živi za Dinamo stavio na raspolaganje. Dogovorili smo da ćemo do kraja sezone napraviti sve što je u našoj moći da ostvarimo rezultate kakvi se priželjkuju.

Kopić je bio trener Hajduka koji u nedjelju stiže na Maksimir.

– Svi znaju da sam bio trener u Splitu, maksimalno sam radio u interesu Hajduka i u jednom periodu imao jako kvalitetne rezultate. Svi koji su pratili moju trenersku karijeru znaju da mi nije bilo previše lagano i da sam prolazio kroz dosta zahtjevnih situacija – rekao je Kopić pa najavio derbi.

– Očekujem ozbiljnu utakmicu, znam dobro mentalitet Hajduka. Pratio sam trenera Dambrauskasa i napravit ćemo sve da budemo pravi. Dinamo ima kvalitetu, ali se negdje po putu pogubila nit. No, moja vjera u svlačionicu je apsolutna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije