Nogomet

Kup je uvijek pun mina...

16.03.2016.
u 07:09

Sarajevo i Sloboda obračunali su se još jučer. Danas su na redu uzvrati u Kaknju (15 sati), Bijeljini (15) i na Grbavici(18)

Tri uzvratne četvrtfinalne utakmice Kupa BiH po prognozama ne bi trebale donijeti veća iznenađenja.

Velika prednost Željezničara

Naime, u prvim je susretima Željezničar stekao prednost od dva pogotka već u Banjoj Luci, pa se na Grbavici očekuje tek ugodna revija za gledatelje. Inače, Željezničar je do sada u Kupu BiH izbacio Krupu 1:0, i Gošk 3:0 i 1:0. U prvoj utakmici u gostima kod Borca slavio je rezultatom 2:0. Borac je pak u 1/16 finala izbacio momčad Mladosti (Gacko) 1:0, pa u osmini finala Bratstvo Gračanica (1:0, 2:0):

- Nećemo u igru ući “šetajući”, neće biti nikakvog podcjenjivanja. Samo takvim pristupom ćemo proći dalje, “na hladno puše” Adis Mulalić, trener Željezničara.

Dojam je da Borcu Kup samo predstavlja nepotrebni balast i da neće baš zapinjati jer mu je u prvom planu borba za ostanak. Radnik je od mnogih proglašen polufinalistom čim je ob(j)avljen ždrijeb. Čini se da su u pravu jer “radnici” su u prvoj utakmici u Lukavcu ostvarili značajnu 2:0 prednost. Radnik je u 1/16 finala izbacio Mladost VO (3:0), u osmini finala Rudar iz Kaknja (3:1, 7:1). Radnički je u 1/16 finala napravio podvig, “sredivši” Olimpic ((2:1), branitelja naslova pobjednika kupa, a u osmini finala premijerligaša, Travnik (0:0, 3:1). Mladost D/K pred svojim će gledateljima pokušati nadoknaditi 1:3 s Pecare protiv Širokoga. Mladost je u 1/16 finala izbacila Čapljinu (2:0), a u osmini finala Slobodu (Novi Grad) sa 1:2 i 7:0. Široki je u 1/16 finala “natamburao” Rudar Prijedor 6:0, a u osmini finala Orašje (6:0, 3:0):

-Idemo u Kakanj po polufinale. Prvi je cilj zabiti pogodak, drugi ne primiti ga. Ne znam hoće li Mladost igrati s najjačim sastavom, ali meni bi bilo drago da zaigraju svi koji su u nedjelju igrali na Grbavici protiv Željezničara, jer taj je susret morao dijelom iscrpiti igrače. U Kakanj ne ide ozlijeđeni Ćorić, još neoporavljeni Pehar, virozni Brekalo i “požutjeli” Buhač. Ali, imamo dovoljno spremnih i zdravih igrača, rekao nam je trener Širokoga Slaven Musa koji će vjerojatno izvesti sastav: Bilobrk, Karačić, Kožul (Pandža), Bralić, Marković, Sesar, Kožulj, Ćorluka, Ivanković, Ajayi, Krstanović (u konkurenciji su još: Soldo, Pandža (Kožul), Barišić, Landeka, Crnov, Wagner, Menalo, Kresinger.

Nastupaju i juniori

Danas se igraju i uzvratni četvrtfinalni susreti Juniorskog kupa BiH. U Zvorniku Drina ugošćuje bugojansku Iskru, koja je u prvoj utakmici slavila rezultatom 2:0. Široki će na Blatu ugostiti Radnik, kojega je već u prvoj utakmici u Bijeljini svladao 2:1. Sarajevo je domaćin Zvijezdi koju je svladalo 2:1 u Gradačcu. Velež će u Vrapčićima pokušati nadoknaditi minimalni 0:1 minus iz Banja Luke protiv Borca.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije