prva liga federacije bih

Labudovi sa Save su se u Čapljini branili i (o)branili

Orašje
Marko Mišković
20.09.2015.
u 06:30

Nervoza je obilježila derbi 7. kola 1. nogometne Lige FBiH u kojem su snage odmjerili Čapljina, drugoplasirana na ljestvici, i vodeće Orašje.

Velika želja

Unatoč velikoj želji i napadima domaćih igrača, koji su bili nošeni većim brojem gledatelja, na kraju je bilo 0:0, a čime, naravno, puno zadovoljniji mogu biti gosti. Tako je trener gostiju Mato Neretljak sa svojim igračima “preživio” jedno teško gostovanje. Početak utakmice protekao je u klasičnom ispitivanju snaga uglavnom između dva kaznena prostora pri čemu su se gosti svjesno povlačili, a onda dubokim loptama pokušavali izbaciti svoje brzonoge napadače pred vrata domaćina. U 13. minuti velika prigoda za domaćina kada Rako izbija sam pred vratara Kurbašića koji nekako nogom uspijeva sačuvati svoju mrežu i loptu izbaciti izvan terena. Domaći igrači i publika pri tome su tražili i najstrožu kaznu za Čapljinu jer je Rako u trenutku upućivanja udarca bio ometan od jednom obrambenog igrača Orašja. No, sudac Edis Zukić nije se oglašavao, a što je unijelo dosta nervoze među domaće igrače i publiku koja jučer inače nije bila zadovoljna suđenjem suca Zukića i pomoćnika koji su prekidali igru i dopuštali gostujućim igračima izležavanja po terenu ili nisu dosuđivali prekršaje za domaćina u trenucima kada je “mirisalo” na kontru i pogodak. U 27. min gosti iz Orašja imali su veliku prigodu, ali je umjesto lopte u mreži domaćina završio napadač Orašja Mujić.

Pritisak domaćina

Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka, a u nastavku su domaćini ubacili u brzinu više i stalno pritiskali goste iz Orašja. Naravno, u toj želji da postignu pogodak domaći su se igrači više otvarali i tako davali mogućnost labudovima iz Orašja da u kontrama izbiju pred jučer iznimno raspoloženog vratara domaćih Franju Buntića. U 70. minuti Bratić zamalo kasni glavom na ubačaj sa strane i tako je propala još jedna dobra prigoda domaćina da dođe do pogotka i pobjede. Do kraja su utakmice u prigodama za domaćina bili i Pecelj i Rako, ali su se gosti iz Orašja znalački obranili i tako došli do zlata vrijednog boda na ovom vrućem gostovanju u Čapljini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije