bh. plivačica objavila

Lana Pudar upoznala svog plivačkog uzora: "Snovi se ostvaruju"

Instagram
23.07.2021.
u 19:31

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (15) uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju susrela se i fotografirala sa Sarah Sjöström (27), švedskom plivačicom koja je uzor mlade Mostarke.

Riječ je o višestrukoj svjetskoj rekorderki u disciplinama 50 metara slobodno (duga staza), 100 metara slobodno (duga staza), 200 metara slobodno (kratka staza), leptir 50 metara (duga staza) i leptir 100 metara (duga staza i kratka staza), a Šveđanka važi i za jednu od najboljih plivačica svih vremena.

Stoga i ne čudi oduševljenje Lane kada je upoznala svog uzora, a u opisu fotografije koju je objavila na Instagramu, mlada bh. plivačica je napisala da se snovi ostvaruju, prenosi Klix.ba. 

Zanimljivo, njihovu zajedničku fotografiju na Instagram storyju podijelila je i Sarah Sjöström.

Podsjetimo, Lana Pudar je nadavno osvojila dvije srebrene i jednu zlatne medalju na posljednjem Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju, a već sutra nastupit će u Tokiju u kvalifikacijskoj utrci na 100 metara leptir. Polufinale je na rasporedu 25., a finale 26. srpnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?