SP u plivanju

Lanu Pudar danas očekuje nastup u disciplini 50 metara delfin

23.06.2022.
u 08:42

Najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar danas očekuje novi nastup na Svjetskom prvenstvu u plivanju, a ona će nastupiti u kvalifikacijama za polufinale u disciplini 50 metara delfin.

Lana je smještena u šestu kvalifikacijsku skupinu, a njena utrka na rasporedu je u 10:08 sati. Svi polufinalisti trebali bi biti poznati do 10:15 sati, nakon čega ćemo saznati hoćemo li danas u popodnevnom terminu čekati novo finale naše sjajne plivačice.

Polufinala u disciplini 50 metara delfin na rasporedu su danas od 19:11 i 19:15 sati, dok je finale zakazano za sutra u 18:02 sati.

Šesnaestogodišnja Mostarka sinoć je dionicu od 200 metara preplivala u vremenu 2:07,85, što joj je u finalu u ovoj disciplini donijelo šesto mjesto. Za pobjednicom, 15-godišnjom Kanađankom Summer Mcintosh, koja je s vremenom 2:05,20 postavila novi svjetski juniorski rekord, Pudar je zaostala 2,65 sekundi.

Također, Pudar je prije tri dana osvojila osmo mjesto u utrci na 100 metara delfin, a njen plasman u finale sam po sebi je bio veliki uspjeh, posebno znajući da joj je to bio debi na Svjetskom prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije