NAKON DVA DESETLJEĆA

Legendarni košarkaš otišao u mirovinu: 'Želim biti bolji otac i muž, bolji prijatelj'

Marc Gasol
NordPhoto/PIXSELL
31.01.2024.
u 21:19

Marc Gasol (39) igrao je u Europi i SAD-u. Preko Atlantika najveći je uspjeh postigao s Toronto Raptorsima osvojivši naslov prvaka NBA.

Španjolska košarkaška zvijezda Marc Gasol (39) najavio je da nakon dva deseljeća profesionalne igračke karijere odlazi u mirovinu. Novosti je objavio na konferenciji za medije u Barceloni.

Njegov četiri godine stariji brat Pau se iz košarke povukao u listopadu 2021. "Došlo je vrijeme za povlačenje", rekao je Gasol koji će s koršarkom ostati povezan radeći kao predsjednik katalonske Girone

"Morao sam to učiniti, da sam nastavio igrati, to je moglo imati ozbiljne posljedice", kazao je 39-godišnji košarkaš i dodao: "Želim biti bolji otac, bolji muž, bolji prijatelj. Košarka vas često tjera da se izolirate i ne budete prisutni kako biste trebali."

Gasol je tijekom karijere igrao u američkim i europskim klubovima. Na američkim parketima nastupao je u dresu Memphis Grizzliesa, LA Lakersa i Toronto Raptorsa, s kojima je uzeo naslov 2019. godine. U Europi je igrao za Gironu i Barcelonu. Sa španjolskom reprezentacijom osvojio je dva svjetska i dva europska prvenstva te dva olimpijska zlata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?