formula 1

Lewis Hamilton slavio na mitskom Nürburgringu i izjednačio rekord legendarnog Michaela Schumachera

 Lewis Hamilton
11.10.2020.
u 16:45

Britanski vozač je upisao 91. pobjedu u Formuli 1 i izjednačio je Schumacherov rekord, a već u sljedećoj utrci će imati priliku da zasjedne na prvu poziciju po broju pobjeda u povijesti Formule 1.

Lewis Hamilton je uvjerljivo stigao do još jedne pobjede u ovoj sezoni te dokazao svima da i dalje dominira Formulom 1. No, ovu utrku će zauvijek pamtiti jer je uspio izjednačiti se s velikim Michaelom Schumacherom.

Naime, britanski vozač je upisao 91. pobjedu u Formuli 1 i izjednačio je Schumacherov rekord, a već u sljedećoj utrci će imati priliku da zasjedne na prvu poziciju po broju pobjeda u povijesti Formule 1.

Današnja utrka na mitskom Nürburgringu je donijela puno uzbuđenja i odustajanja, a najveći gubitnik je Valtteri Bottas​​​​​​ koji je startao prvi, ali je u 18. krugu odustao zbog problema s bolidom, piše Tportal.hr. 

Hamilton je potom preuzeo vodeću poziciju i do kraja nikome nije dao priliku da ga ugrozi. Drugo mjesto na današnjoj utrci osvojio je Max Verstappen, dok je iznenađenje dana Daniel Ricciardo koji je u bolidu Renaulta bio treći što je ogroman uspjeh za ovu momčad ove sezone. Naime, ovo je za Renault prvo postolje nakon čak devet godina suše...

Ferrari je i danas razočarao svoje navijače. Charles Leclerc je završio sedmi, dok je Sebastian Vettel ciljem prošao kao tek 11. i ponovo je ostao bez bodova. U TOP 10 još su bili Perez, Sainz, Gasly, Hulkenberg, Grosjean i Giovinazzi.

Hamilton vodi u ukupnom poretku sa 69 bodova više od Bottasa i 83 od Verstappena, te je sve bliži sedmom naslovu svjetskog prvaka.

Sljedeće utrka je Velika nagrada Portugala 25. listopada.

Dodajmo i to kako se i Finac Kimi Raikkonen današnjim startom na F1 utrci za Veliku nagradu Eifela na njemačkoj stazi Nürburgringu upisao u povijest jer je ubilježio 323. nastup i postao rekorder u Formuli 1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije