za primjer svima

'Lijepa li si' odzvanja Parizom: Turski navijači dočekali Hrvate pljeskom

navijaci
Dubravko Miličić/24sata
12.06.2016.
u 12:49

Rijeke navijača "vatrenih" skupljaju se oko Parka prinčeva u Parizu gdje Hrvatska od 15 sati igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Turske

Odbrojavaju se sati do početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Park prinčeva poprište je utakmice između "vatrenih" i Turske od 15 sati.

U domu Paris Saint-Germaina očekuje se oko 12.000 navijača u kockicama. 

- Na Parku prinčeva već se zahuktalo, i to prilično vatreno. S jedne strane ulice bili su turski navijači, a s druge strane hrvatski. Čak je u jednom trenutku prijetilo da dođe do eskalacije nasilja. Međutim, kad se činilo da ćemo gledati scene kao jučer u Marseilleu ili u Nici, odjednom su hrvatski navijači prešli cestu, a Turci ih dočekali pljeskom - javlja 24sata.hr. 

- Zajedno pjevaju, nema problema, nema apsolutno nikakvih nemira. Srećom, tu su i jake policijske snage, u roku od 15-ak sekundi stvorilo se 50-ak policajaca, šest kombija, vrlo su dobro pripremljeni, tako da vjerujemo da neće biti nikakvih problema, navodi izvjestitelj. 

- Inače, upravo ove sekunde dogodilo se ono čega smo se svi pribojavali. Počela je padati kiša, veliki pljusak koji će, prema prognozama francuskih meteorologa, trajati cijeli dan. Praktički će cijela utakmica biti obilježena velikim pljuskom. Srećom, Park prinčeva ima krov tako da tu ne bi trebalo biti problema - poručio je izvjestitelj.

Drugi reporter 24sata javio se s druge navijački atraktivne lokacije u Parizu, naravno ispod Eiffelova tornja.

- Među navijačima smo pronašli i nekoliko bivših nogometaša poput legendarnog Slavena Zambate i Stjepana Tomasa. Obojica su veliki optimisti i vjeruju u našu pobjedu protiv Turske - rekao je Bevanda i dodao:

- U gradu smo vidjeli puno automobila s turskim navijačkim obilježjima, no diljem Pariza glasniji su hrvatski navijači pa na svakom uglu prekrasnog grada čujemo hrvatske pjesme. Sreli smo navijače iz Crikvenice, Valpova, Mostara, Livna, Kölna, Osijeka, Vinkovaca i zasad, što je najvažnije, nema nikakvih problema. Čak i taksisti koje zaustave hrvatski navijači trubeći pozdravljaju vesele Hrvate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije