široki brijeg

Lončar, Tomić i Zakarić sezonu završili osvajanjem Kupa

nogomet
09.06.2019.
u 10:24

Povod za ovaj tekst dali su nam bivši “đaci” Škole nogometa NK Široki Brijeg, koji su nedavno osvojili tri kupa u tri države bivše Jugoslavije. Stjepan Lončar, reprezentativac Bosne i Hercegovine, s Rijekom je postao osvajač Rabuzinova sunca - Hrvatskoga kupa. Vrijednost trofeja tim je veća, ako kažemo da je u finalu Rijeka svladala jaki Dinamo.

Šest puta u momčadi kola

Stjepanu je prošla sezona prva nakon odlaska s Pecare i BiH. Koliko je bio uspješan, govori i podatak da je šest puta biran u momčad kola HNL u izboru jednoga lista. Stjepan je “osnovnu školu” prošao na Pecari, kao i Goran Zakarić, član beogradskog Partizana, aktualnog osvajača Kupa Srbije, nakon što je u finalu svladao Crvenu zvezdu. Zakarić je reprezentativac BiH, kao i Tomislav Tomić, koji je osvajač kupa s Olimpijom, nakon što je njegov klub u finalu svladao Maribor 2:1. Junak utakmice bio je Tomić, “arhitekt” oba gola Ljubljančana. Tomić je trenutačno izvan momčadi “zmajeva”, po našem mišljenju neopravdano zaboravljen:

- Ne bih o tomu, to je posao izbornika Roberta Prosinečkog - izbjegao je Tomislav “temu reprezentacija”, dodajući da mu je u Olimpiji dobro i da mu ugovor traje još godinu dana. Nakon toga, tko zna. Možda ostane u Ljubljani ili pronađe novi klub, što mu neće biti problem, s obzirom na to da kontinuirano igra dobro, da je u najboljim nogometnim godinama i da je zdrav.

- Stjepan Lončar s Rijekom, a ja s Olimpijom, postali smo osvajači kupa. Oba smo iz istoga sela – Donjega Graca. Eh, kad bi bilo moguće “pokupiti” najbolje bivše igrače naše škole i dovesti ih na Pecaru, sigurno bi Široki osvojio naslov prvaka BiH. Ne samo osvojio, pobjegao bi svima 15 bodova - kaže malo u šali, a malo više ozbiljno Tomislav Tomić.

Iz širokobriješke Škole nogometa “izašli” su i Mario Maći Kvesić, glavni igrač B bundesligaša Erzgebirge Auea, Mirko Marić, drugi strijelac HNL (18 golova), najbolji igrač Osijeka u ovom trenutku.

Navodno se za Mirka Marića zanima slavni škotski Glasgow Rangers. Ništa neobično, dobri strijelci uvijek su na cijeni. Što tek reći za Zvonimira Kožulja, koji je nakon Pecare otišao u Hajduk, pa onda u poljski prvoligaš Pogon. Tamo je Zolja iz Bijeloga Polja “bljeskao” cijelu sezonu, postigao devet golova i imao devet asistencija. Pa se glasno priča da ga “na oku” drže Schalke 04 i još neki bundesligaši:

Pod Karačićevom palicom

- Po tehničkim i taktičkim osobinama, za Kožulja sam siguran da bi imao što pokazati u Bundesligi - kaže Toni Karačić, šef i “profesor” Škole nogometa NK Široki Brijeg, pod čijim su “čekićem” iskovani svi gore spomenuti igrači i niz drugih.

Jer Karačić je šef Škole od 2011. Pod njegovom palicom rasli su Damir Zlomislić (Vojvodina, Novi Sad). Luka Menalo (Dinamo), koji je malo zastao u razvoju prošle sezone, ali u njegove kvalitete ne treba sumnjati. I još puno, puno odličnih nogometaša. Na Pecari je “kostur” domaći: Martin Zlomislić, Dino Ćorić, Stipo Marković, Dane Kožul, Mateo Marić, Stipe Jurić, MatoStanić, Domagoj Marušić, Zvone Vukoja, Bože Vukoja, Matej Perković, Branimir Vištica...

A novi nogometaši pristižu svakodnevno iz kadetske i juniorske momčadi. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije