LJUDSKA POGREŠKA

Loše odluke ih skupo koštale, VAR suci zamijenjeni nakon što su oštetili Liverpool

Liverpool i Tottenham
David Klein
03.10.2023.
u 09:27

Sudačko tijelo, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), poslije je priznalo da je bila pogrešna odluka poništiti Diazov pogodak

Engleski suci Darren England i Dan Cook koji su iz VAR sobe pratili utakmicu engleskog prvenstva između Liverpoola Tottenhama zamijenjeni su na dvije utakmice ovog tjedna nakon što su Liverpoolu u subotu pogrešno poništili pogodak u porazu od 1:2.

Liverpool je ostao s devet igrača jer su Curtis Jones i Diogo Jota bili isključeni nakon okršaja na terenu, prije nego što je Tottenham došao do pobjede autogolom Joela Matipa u sudačkoj nadoknadi.

Liverpool je poveo u prvom poluvremenu preko Luisa Diaza koji je stao iza obrane i opalio u donji kut pokraj vratara Guglielma Vicaria. Ipak, pogodak je sudac poništio zbog zaleđa.

Sudačko tijelo, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), poslije je priznalo da je bila pogrešna odluka poništiti Diazov pogodak, tvrdeći da se radilo o ljudskoj pogrešci i da je trebalo potvrditi pogodak VAR intervencijom.

"Darren England VAR sudac i Dan Cook, njegov pomoćnik u VAR sobi zamijenjeni su za utakmice Nottingham Forest – Brentford i Fulham – Chelsea", navodi se u priopćenju PGMOL-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije