mladi dobivaju priliku

Luka i Raketa propustit će dvije jake utakmice 'vatrenih' u rujnu

27.08.2020.
u 16:10

Antonio Čolak, Ante Budimir i Mile Škorić upadaju među reprezentativce za početak Lige nacija, a Ivan Perišić i Marcelo Brozović priključit će se dva dana kasnije zbog nastupa u finalima eurokupova.

Kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić propustit će prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije nakon deset mjeseci stanke koje su na rasporedu već idući tjedan.

Objavio je to HNS na službenim stranicama, a Luka i Raketa dobit će poštedu nakon dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Osim veznjaka Real Madrida i Barcelone, na okupljanju neće biti ni stopera Wolfsburga Marina Pongračića, koji je prvi put dobio poziv među "vatrene", i to - zbog bolesti.

Umjesto njih trojice aktivirani su pretpozivi napadačima Rijeke Antoniju Čolaku i Mallorce Anti Budimiru, kao i stoperu Osijeka Mili Škoriću. Čolaku i Budimiru to su prvi pozivi za A-vrstu, a Škorić ima tri nastupa.

Dvojica koja su zaigrala u finalima Europske lige odnosno Lige prvaka, Interov Marcelo Brozović i Bayernov Ivan Perišić, nisu željela propustiti ovu akciju, ali će dobiti dodatna dva slobodna dana i reprezentaciji se priključiti u srijedu, 2. rujna.

Većina se okuplja u ponedjeljak, 31. kolovoza, 5. rujna u Portu na rasporedu je start Lige nacija protiv Portugala, a 8. rujna u istom natjecanju gostujemo kod Francuza na pariškom Stade de Franceu. Obje utakmice igrat će se bez gledatelja, pišu 24sata.hr.

 

Popis igrača za Portugal i Francusku:

golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lokomotiva)

braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Dario Melnjak (Rizespor), Mile Škorić (Osijek)

vezni: Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Lazio), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA)

napadači: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Antonio Čolak (Rijeka), Ante Budimir (Mallorca)

pretpozivi: Lovre Kalinić (Aston Villa), Marko Rog (Cagliari), Filip Uremović (Rubin Kazan)

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije