SLUČAJ “LAŽNI ISKAZ"

Luku Modrića istražuju već punih šest mjeseci

Davor Javorović/Pixsell
15.12.2017.
u 07:38

Neslužbeno doznajemo da nije isključeno da Odvjetništvo taktizira – prati se razvoj suđenja braći Mamić, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru

Prošlo je ravno šest mjeseci otkako je nogometaš Luka Modrić svjedočio na suđenju braći Mamić u Osijeku i, po stavu tužitelja, izmijenio svoj raniji iskaz iz istrage. Zbilo se to 13. lipnja, a samo šest dana kasnije, kapetan vatrenih od svjedoka je postao osumnjičenik. 

Hoće li na kraju završiti i kao optuženik ili će, kako je sam rekao, dokazati svoj “čist obraz”, ni pol godine kasnije ne da se naslutiti. Istraživanje, naime, još uvijek traje, a Županijsko državno odvjetništvo, koje je taj postupak preuzelo od kolega iz Općinskog odvjetništva, “zakopčano je do grla” jer je postupak tajan.

– Protiv osobe se provodi istraživanje, tijekom kojega su ispitani okrivljenik i svjedoci te se prikuplja pravno relevantna dokumentacija. Istraživanje završava kad budu provedene radnje propisane Zakonom o kaznenom postupku, a stanje stvari dovoljno je razjašnjeno da se može donijeti meritorna državnoodvjetnička odluka – kaže nam Zvonko Kuharić, glasnogovornik i zamjenik ŽDO u Osijeku.

Riječ je, objasnimo, o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora pa se protiv Modrića ne provodi istraga, nego istraživanje. A za razliku od istrage, koja se može protezati najviše tri puta po šest mjeseci, istraživanje nema ograničen rok. Teoretski, može trajati sve do zastare.

Kako neslužbeno doznajemo, nije isključeno da Odvjetništvo taktizira – prati se, naime, razvoj suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Ta su dva slučaja, naime, usko povezana. Sve dok suđenje traje može se dogoditi da svjedok i povuče ili promijeni iskaz.

Modrića se sumnjiči da je neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, po kojem mu pripada polovica transfera iz Dinama u Tottenham, potpisao 10. srpnja 2004., kod potpisivanja svog prvog profesionalnog ugovora s Dinamom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?