Izborili finale Zapada

Maestralni Jokić i Murray predvodili Denver u pobjedi nad L.A. Clippersima

16.09.2020.
u 09:33

Košarkaši Denver Nuggetsa slavili su sinoć u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA doigravanja protiv Los Angeles Clippersa rezultatom 104:89. Nuggetsi su tako izborili seriju s Los Angeles Lakersima u finalu Zapada.

Nakon što su protiv Utah Jazza u prvoj rundi doigravanja napravili preokret poslije 3:1 u seriji za ekipu iz Salt Lake Cityja, Nuggetsi su to ponovili i protiv moćnih Clippersa, Leonarda i Georgea, a to znači da je Maloneova ekipa sada na omjeru od 6:0 ove sezone kada je suočena s eliminiacijom. Postali su prva ekipa u povijesti koja je iste sezone u doigravanju nadoknadila 1:3 u seriji dva puta.

Nuggetse su sinoć do pobjede vodili maestralni Jamal Murray sa 40 poena, dok je Jokić upisao novi triple-double sa 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija.

Nešto ranije sinoć odigran je i prvi susret finalne serije Istočne konferencije. Nakon produžetka Miami Heat je svladao Boston Celticse rezultatom 117:114. Najučinkovitiji kod Miamija bio je Dragić sa 29 poena, dok je za Boston 30 poena ubacio Tatum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije