LIGA PRVAKA

Mahrez s dva gola odveo Manchester City do prvog finala Lige prvaka!

Foto: reuters
1/2
04.05.2021.
u 23:10

Susret u Manchesteru odigran je po nevjerojatnim vremenskim uvjetima za ovo doba godine, nogometaše je na Etihadu gotovo tijekom čitavog susreta ometao snijeg.

Manchester City je konačno uspio. Nakon što gotovo cijelo desetljeće imaju epitet jedne od najboljih momčadi Europe, svijetloplavi su konačno uspjeli doći do finala Lige prvaka, i to poprilično uvjerljivo, bez ikakve drame i dvojbe u uzvratnom susretu protiv Paris Saint-Germaina na Etihadu prepunjenom grada i snijega.

Prvo je to europsko finale za Manchester City nakon 51 godine, kad su dosegnuli finale Kupa pobjednika kupova. Ovom utakmicom trener Manchester Cityja Pep Guardiola postao je trener s najviše utakmica u povijesti nokaut faze Lige prvaka, svojom 63. prestigao je legendarnog Carla Ancelottija. No, ni toliko golemo iskustvo nije mu na klupi Cityja donosilo značajne rezultate u Ligi prvaka. Tek je od ove sezone shvatio da mu atraktivan napadački nogomet možda može donijeti ligašku dominaciju te preko 100 pogodaka i bodova u sezoni, ali mu ne može donijeti trofej u najjačem turnirskom natjecanju na kontinentu. Tek se od ove sezone Pep fokusirao na obranu i možda ćete primijetiti da ove sezone nema nogometaša Cityja koji je "utrpao" više od 20 komada. To mu nije ni trebalo budući da su najveće zvijezde ove sezone John Stones i Ruben Dias koji su s razlogom najveće zvijezde Cityja ove sezone.

Najveća zvijezda sinoćnje utakmice je, pak, bio Riyad Mahrez, inače alžirski reprezentativac koji je zapravo, ironično, Parižanin budući da je tamo rođen te je tamo proveo prvih 18 godina svojeg života. S dva pogotka je zacementirao sudbinu ekstremno nervoznim igračima PSG-a koji bez Kyliana Mbappéa te s vrlo indisponiranim Neymarom nisu mogli nikako naškoditi i promijeniti sudbinu nakon Cityjeve 2:1 pobjede na Parku prinčeva. Također, s ta dva pogotka Mahrez je prestigao Yacinea Brahimija na vrhu vječne ljestvice alžirskih strijelaca u Ligi prvaka. Bivši igrač Leicestera sada ima deset pogodaka na svojem kontu, a četiri od tih deset postigao je u svoje posljednje tri europske utakmice. Prvi pogodak velika je zasluga vlasnika Guinnessova rekorda za najdulje ispucavanje nogometne lopte, vratara Cityja Edersona koji je briljantnim ispucavanjem pronašao Zinčenka, ovaj proigrao De Bruynea, a od bloka se lopta odbila do Mahreza koji u 11. minuti gura loptu kroz noge i Kimpembeu i Navasu za 1:0. PSG je preuzeo inicijativu, ali već spomenuti Stones i Dias žrtvovali su se na svakoj lopti te nisu dozvolili da Ederson uopće ima ikakvog zahtjevnog posla.

Konačna potvrda da će građani igrati finale Lige prvaka došla je u 62. minuti kad su na lijevoj strani briljantan dupli pas odigrali De Bruyne i Foden, na čiju asistenciju Mahrez zakucava loptu pod Navasovu gredu. Nakon toga igrači PSG-a potpuno gube živce, a sve je kulminiralo u 69. minuti kad Angel Di Maria neobjašnjivo izvan granica igrališta gazi Fernandinha te zasluženo dobiva izravni crveni karton. Nakon te situacije sudac Bjorn Kuipers podijelio je čak pet žutih kartona, no do kraja su se strasti smirile i City je u miru proslavio svoj povijesni europski uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije