Sedmogodišnjak Ivan Leonard Majstorović od rođenja je osuđen na život s paralizom desne ruke i noge

Malom Ivanu Leonardu potrebna je pomoć u nadi da normalno prohoda

ivanleo
Foto: Frano Matić/Vecernji.ba
16.09.2014.
u 10:51

Obitelj nema novca za fizikalne terapije koje bi mu mogle poboljšati stanje

”Sve bi nekako potisnuli ili skroz zaboravili na prognaničke probleme i sve što smo doživjeli, samo da nam dijete jednog dana kako treba stane na svoje noge i da koristi obje ruke. Ovako smo u stalnoj neizvjesnosti koja nas umara, jer ne možemo učiniti nešto više kako bi naš Ivan mogao sam hodati i brinuti se o sebi, skoro u glas nam se žale Darko i Irena Majstorović, mladi roditelji sedmogodišnjeg dječaka Ivana Leonarda, koji je još od rođenja osuđen na paralizu desne strane tijela. Još ništa nije mogao držati u svojoj desnoj šaci koja je totalno savijena. I desna noga je u blagoj paralizi pa cijelo vrijeme hoda na prstima, što su liječnici stručno opisali kao “pijetlov hod”, a dijagnoza je haemiparesis. Zbog svih tih problema mali Ivan Leonard ne može samostalno hodati i presvlačiti se te je bespomoćan bez potpore roditelja ili bake i djeda, koji su također bolesni, a svi skupa žive u nedovršenoj kući u Šuškovu naselju kod Čapljine. Da stvar bude gora, obitelj uopće nema novaca za fizikalne terapije ili topličko liječenje koji bi, po procjeni liječnika, mogli znatno poboljšati dječakovo stanje. Uz fizikalne terapije malom Ivanu Leonardu su nužne i određene pretrage među kojima je i magnetna rezonanca, čime bi se moglo krenuti u proces njegova izliječenja.

- Liječnici su nam više puta ponovili kako njegovo tijelo sve više 'kržlja' kako raste i nažalost sve će biti teže liječenje. Trpimo sve te nevolje i neizvjesnost, a voljeli bi da naše dijete može normalno ići u školu i igrati se s kolegama, kaže otac Darko i dodaje kako su liječnici malom Ivanu Leonardu preporučili topličko liječenje u Fojnici, ali obitelj nema potrebnih tisuću KM za višednevni tretman. S obzirom da je vatreni navijač NK Dinamo Zagreb, Ivan ima želju upoznati svog najdražeg igrača u Dinamu, a to je Alžirac Sudani, kao i Zdravka Mamića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?