Bliže se nove utakmice

Mamić otkrio traži li Dinamo nove igrače, što se dogodilo s famoznim Argentincem

10.08.2020.
u 07:40

Dinamo ima još šest dana prije prve utakmice u novom prvenstvu, do susreta s drugim hrvatskim klubom koji će tražiti put u Ligu prvaka u kvalifikacijama. Doduše, Dinamo je oslabio Lokomotivu kupivši od nje Kastratija i Jakića dok bi Karačić ipak trebao ostati na Kajzerici. Možda tamo preseli i Mario Ćuže koji im se u subotu svidio u pripremnom susretu s Celjem.

U toj 3:0 pobjedi hrvatskog nad slovenskim prvakom Ćuže se našao u potpuno novoj ulozi, igrao je desnog beka. Možda je Zoran Mamić krenuo stopama Ćire Blaževića koji je od Marija Stanića napravio sjajnog desnog beka. No, prije je povukao taj potez zato što nije imao, uz Stojanovića, drugog desnog beka na raspolaganju.

No, ne samo Ćuže, i drugi su igrali prilično dobro.

– S obzirom na kratkoću vremena, kratke pripreme, bila je to dobra “tekma”, a i s obzirom na težinu treninga koje smo dosad imali, možemo biti zadovoljni – kazao nam je trener plavih Zoran Mamić.

 

Kastrati u Dinamovu dresu

Dojam je da su plavi počeli hvatati ideje novog/starog trenera Zorana Mamića, u završnici prvenstva bili su loši, sada je to ipak izgledalo znatno bolje i nudi optimizam pred novu sezonu. U tom susretu nije bilo nekoliko standardnih igrača, Ademija, Petkovića, Ivanušeca, Moharramija.

– Petković je još uvijek u fazi oporavka, počeo je trenirati vani, Ademi je malo preventivno dobio poštedu, a čovjek je tu deset godina pa ima pravo na neke privilegije. Ivanušec je u petak ozlijedio gležanj pa s njim nismo željeli riskirati. Moharrami radi malo individualno, malo s momčadi, u zadnjoj utakmici sezone osjetio je malo ligament koljena, a sad je to malo upaljeno s obzirom na količinu trke na treninzima – objasnio je Mamić.

Prvi put smo u dresu Dinama vidjeli i dva nova igrača, Stefana Milića i Lirima Kastratija.

– Svima nedostaje svježine, trebat će tu još vremena i rada, ali veseli da neke stvari usvajaju, da je bilo dosta akcija koje su odigrane brzo, s malo dodira, dosta kompaktno, tako da vjerujem kako će sve to iz utakmice u utakmicu ići nabolje.

Nikola Moro već je u petak otišao na preglede, dok se čeka njegov potpis za moskovski Dinamo, ovaj zagrebački traži i zamjenu za njega. – Već smo doveli Kristijana Jakića iz Lokomotive, on može igrati na toj poziciji, a i dalje opserviramo cijelo tržište, radimo na sto strana. Sigurno je da će momčad biti dobra, da će biti jaka, da će biti bolja nego što je bila, a možemo očekivati jedno ili dva nova imena do kraja prijelaznog roka. Riječ je o veznom i stoperu? Video Player is loading.

– Da, tražimo još jednog veznog igrača, tu smo čak i sve bili završili pa je u zadnji čas propalo, pojavio se klub koji je dao dvostruko jaču ponudu od naše, kako njegovu klubu tako i samom igraču, pa smo ostali bez njega (navodno In-beom Hwang, reprezentativac s 23 nastupa koji igra u Vancouveru, nap.a.).

Meta za stopersku poziciju bio je Argentinac Franco nakon što je “propao” povratak Sigalija.

– Bio je, ali je on već odavno otpao. Njegov klub stalno je mijenjao uvjete, na kraju smo ponudili 2,8 milijuna dolara na što su usmeno pristali, ali onda se zakompliciralo oko raspodjele novca s igračem, njegovim bivšim klubom.

S obzirom na to da je Lyon u sadašnjoj Ligi prvaka prošao, Dinamo neće preskočiti drugo pretkolo Lige prvaka i bit će, nažalost, već danas njegovo ime među kuglicama na izvlačenju parova drugog pretkola.

– Nažalost, ne preskačemo to drugo pretkolo, iako nada umire posljednja. Naime, jedna od deset momčadi među kojima smo i mi izvući će se ždrijebom i preseliti izravno u treće pretkolo, tako da imamo deset posto šansi da ipak startamo kasnije u Europi – kaže Zoran Mamić.

Nismo uspjeli nigdje u propozicijama pronaći to pravilo, ali valjda trener i sportski direktor kluba zna o čemu se radi.

Igra se na jednu utakmicu

Bude li Dinamo u drugom pretkolu mogući suparnici su mu: Midtjylland (Danska), Sheriff (Moldavija), Cluj (Rumunjska), Ferencváros (Mađarska), Dundalk (Irska), Slovan Bratislava (Slovačka), Suduva (Litva), Omonia Nikozija (Cipar), Sarajevo (BiH) i Dinamo Tbilisi (Gruzija). Ima li nekoga koga bi Mamić izbjegao ili poželio za suparnika?

– Teško je sad o tome, jučer je tek bilo izvlačenje prvog pretkola, treba vidjeti tko je koga izvukao, tako da je nepotrebno govoriti o očekivanjima u našem ždrijebu, sve je to ki bi – da bi, pričekajmo pa ćemo vidjeti – zaključio je Mamić.

Drugo i treće pretkolo igra se na jednu utakmicu, domaćin će biti odlučen ždrijebom, ali domaćinstvo može biti i promijenjeno s obzirom na epidemiološku situaciju u pojedinoj zemlji.

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije